Kişinin yaşam tarzı, iş ortamı, beslenme tarzı gibi unsurların, yakalanması muhtemel hastalıkların habercisi olduğu biliniyor. Ancak çevre dışında doğduğumuzda sahip olduğumuz özellikler de belirli hastalıklara işaret edebiliyor. İngiliz Daily Mail gazetesi de, kimi fiziksel özelliklerin hangi rahatsızlıkları tetikleyebileceğini sıraladı:

Ölçülere göre hastalıklar
Kırışık kulak memesi: Rahimde yetersiz beslenme hem kulak memesinin hem de bazı damarlarda büzülmelere neden olur. Bu da kalp hastalıklarını getirebilir.

Asimetrik eller: Elleri birbirinin aynı olan erkeklerin sperm sayıları da fazladır. Asimetrik olanların ise kısır olma ihtimali yüksektir.

Kısa bacaklar: Bebekken kötü beslenme nedeniyle kısa bacaklara sahip olan erkeklerde kalp hastalıkları sıkça görülür.

Geniş, yuvarlak yüz: Bu durum, uyku apnesine yakalanmanıza neden olabilir. Bu uyku halinde, ağzın arkasındaki hava kanallarının kapanması anlamına gelir. Kalp rahatsızlıklarına neden olabilir.

Yapılı vücut: Araştırmalara göre, boyda her 5 cm.'lik artış, kadınlarda menopoz sonrasında meme kanseri riskini yüzde 7 arttırıyor. Erken ergenliğe ulaşmak, seks hormonlarının da etkilenmesine neden olur.

Küçük ayaklar: Ayakları küçük olan kadınların genellikle pelvis kemikleri de dar olur. Bu nedenle normal doğum yapmaları zorlaşabilir ve de sezaryene başvurmaları gerekebilir.