Basketbol, Voleybol, Futbol ve Tekvando dallarında açılan Ataşehir Belediyesi Kış Spor Okulları bölge sakinleri tarafından büyük ilgi gördü. Ekonomik şartları elvermediği için çocuğunu spor okuluna gönderemeyen aileler spor okullarına çocuklarını yazdırmak için adeta birbirleri ile yarıştı. Ataşehir Belediyesi Kış Spor Okullarında çalışmalar haftaiçi akşam saatlerinde haftasonu ise tüm gün boyunca yapılıyor.

Kış spor okullarında voleybol için kayıt yaptıran öğrenciler Cumartesi ve Pazar günleri saat: 09.00-11.00 arasında Celal Yardımcı İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda, Basketbol Cumartesi-Pazar günleri saat: 11.00-17.00, Salı –Perşembe saat: 17.00-18.00 arasında yine Celal Yardımcı İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda çalışıyor.

Futbol okulunda çalışmalar, Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-16-00 saatleri arasında Yeniçamlıca Ataevi spor sahası'nda, Tekvando dersleri ise Cumartesi-Pazar günleri saat:09.00-12.00 arasında Ferhatpaşa Ataşehir Olimpik Spor Kulübü salonunda, 13.00-16.00 saatleri arasında ise Celal Yardımcı İlköğretim Okulu Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor.
Kış boyunca sürecek olan spor okulları sayesinde çocuklar bir yandan spor yaparken, bir yandan da sokaklarda kötü alışkanlık edinmeleri engellenmiş oluyor.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir'de çocukları sokaklardan uzaklaştırmak, sağlıklı ve eğitimli birer genç olarak yetişmelerini sağlamak için yaz-kış spor okullarını açtıklarını belirterek, "Bu okullar hem çocuklarımızın sağlıklı yetişmesini sağlayacak hem de spor sahalarına yeni yıldızlar yetiştirecektir. Spor okullarına vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi bizim için en büyük ödül ve destektir" dedi.