Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı tarafından 7-13 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen Kış Bilim Okulu, 31 Ocakta açılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, bilimi sanatsal aktiviteler aracılığıyla öğrencilere sevdirmek ve bilimsel düşünce yöntemlerini kazandırmak amacıyla uzman eğitmenler tarafından bilim-drama, genetik, matematik, nanoteknoloji, uzay, enerji, elektronik, kimya, arkeoloji, bilim-illüzyon, satranç, biyoloji, karikatür, robot, ekoloji, tarih, origami, resim, kil, uzay, dinozor ve fosil ile küresel ısınma gibi pek çok atölye düzenleneceği belirtildi.

Katılan öğrencilerin bir ya da iki haftalık programları seçebileceği Kış Bilim Okulunda, düzenlenen atölyeleri desteklemesi amacıyla Topkapı Sarayı, Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Pera Müzesi ve Rahmi Koç Müzesi Keşif Küresi'ne geziler düzenleneceği kaydedildi.

Deprem ve yangın afetlerine hazırlık eğitimi, belgesel film gösterimleri, deney gösterileri, zeka oyunları, tiyatro gösterileri gibi etkinliklerinde yapılacağı program sonucunda, öğrencilere verilen karnelerle, anne ve babaların çocuklarının yetenek ve ilgi alanlarına dair bilgi sahibi olması da sağlanacağı ifade edildi.

Programların, 11 Şubat tarihine kadar devam edeceği açıklandı.