Alınan kalorinin vücutta yakılamadığında yağ olarak biriktiğine dikkat çeken uzmanlar, yakamıyorsak “Aldığımız kaloriden daha fazla yakıyorsak o zaman enerji ihtiyacı için depo yağlar kullanılır ve birey kilo verir. Kış aylarında çoğu insan için hareket azalır, evde daha uzun zaman geçiririz ve daha fazla yağ ve karbonhidratlı bir beslenme düzeni ortaya çıkar. Bu durumda yakamadığımız kaloriler bazı bireyde kalçada bazı bireylerde ise göbekte birikir” dediler.
Uzman diyetisyenler kış aylarında alınan kiloların yıllar içinde birikerek ciddi bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek şunları söylediler: “Vücudumuzun yaşamak için kullandığı enerji (kalori) miktarı olan metabolizma hızı, mevsimlere göre değişkenlik gösterir. İnsan doğası gereği kış aylarıyla birlikte metabolizma çalışma hızı da yavaşlıyor. Bu da vücudumuzun daha az kalori harcamaya başlaması anlamına geliyor. Dolayısıyla kilo almamak ya da kilo kaybetmek istiyorsak daha düşük kalorili yiyeceklere yönelmemiz veya aldığımız kaloriyi yakmak için hareket etmemiz gerekiyor”

EGZERSİZ İLE METOBALİZMA HZINI ARTTIRIN
Kış aylarında havaların soğuk olduğu için bireylerin eve kapandığını ve yürüme mesafesinde “Kış mevsiminde olduğu gibi metabolizmanızın yavaşladığı durumlarda egzersiz yapmanız çok önemlidir. Kas dokusundaki artış ve yağ dokusundaki azalışla birlikte metabolizma hızı artar ve yediklerinizi daha hızlı yakmaya başlarsınız. Üstelik düzenli egzersize bağlı olarak vücut enerjisi artar, yorgunluk hissi minimuma düşer.”