Aydın Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu programın 6. etap hibe proje başvurularının Aydın Tarım İl Müdürlüğüne yapıldığı hatırlatılarak, yapılan 72 proje başvurusundan, 64 tanesinin hibe programından desteklenmesi talebiyle Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi. 
     Yapılan değerlendirmeler sonucundan 64 projeden 20'sinin programa alınarak hibe desteği almaya hak kazandığının bildirildiği açıklamada, şöyle denildi: 
     ''Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızca programa alınarak hibeyle destekleneceği açıklanan ilimize ait 20 adet projenin 3 adedi toplu basınçlı sulama, 6 adedi yeni tesis, 2 adedi tamamlama, 9 adedi ise teknoloji yenileme ve kapasite arttırma projesidir. Projelerin ayni katkılarla beraber toplam yatırım tutarı 10 milyon 334 bin 36 liradır. İlimize gönderilecek toplam hibe miktarı ise 4 milyon 928 bin 457 liradır.'' 
     Açıklamada, söz konusu yatırım projelerinin, hibe projesi uygulama esaslarına uygun olmak koşulu ile en geç 31 Temmuz 2012 tarihine kadar tamamlanması gerektiği de belirtildi.