Aquapark, halı saha, yüzme havuzu, paintball, tırmanma platformu, dağcılık, safari, at biniciliği, rafting, sportif aktivite, doğa gezisi, iç sularda özellikle spor ve rekreasyon amaçlı balık avlama, kamp alanları gibi benzeri alanlarda proje geliştirenlere TKDK tarafından 15 bin Avro ile 500 bin Avro arasında yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor.

TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü, Kırsal Turizm Programı doğrultusunda kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük yatırımlara geri ödemesiz hibe yoluyla destek veriyor. Kırsal turizm faaliyetleri kapsamında yapılacak turistlik açık alan aktiviteleri için açık yüzme havuzu inşası, dağ bisikleti gezi alanları inşası, rafting parkuru inşası, doğa yürüyüşleri parkuru inşası, go-kart pisti, hobi bahçeleri ve tarla içi yolların inşası ya da düzenlenmesi, paintball tesislerinin inşası, halı saha tesisi inşası gibi yapım işleri ve düzenlemelere yönelik yatırımlar ile; at bakımı ve binicilik, balık avlama, havuz filtreleme ve dezenfeksiyon, bisiklet kullanımı ve tamiri, paintball, tırmanma platformu, dağcılık, halı saha, aquapark, safari, bahçe bakımı ve düzenlemesi için inşaat yapımı, mevcut işletmelerin modernizasyonu, danışmanlık giderleri, tabela veya pano alımı gibi görünürlük harcamaları ve makine-ekipman satın alımında yüzde 50’ye kadar hibe destek ve 500 bin Avroya kadar proje kabulü yapılabilecek. Bu ve benzeri alanlarda proje geliştiren yatırımcılar ayrıca KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf olacak.

Aydın ilinin bu tarz tesislere ihtiyacı olduğunu vurgulayan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “Aydın’ın gelişmesine ve kırsal alanların değer kazanmasına katkı sağlayacak olan IPARD fonlarından azami derecede faydalanılması gerekiyor. Bu fonların belirlenen yıllarda yatırımlar için kullandırılmaması ülkemiz için fon veya döviz kaybı anlamına gelmektedir. Bu tedbir kapsamında projesi olan vatandaşlarımız, IPARD fonları sayesinde kırsal turizm kapsamında yüzme havuzları, halı sahalar, Aquapark tesisleri, kamp alanları, iç sularda özellikle spor ve rekreasyon amaçlı balık avlama gibi birçok alanda yatırım yapabilirler. Kurumumuza Merkez, Bozdoğan, Sultanhisar ve Nazilli ilçelerimizde bu tedbir kapsamında farklı alanlarda proje başvurusu yapılmıştır. Kırsal turizm kapsamında farklı alanlarda yapılacak bu tesisler hem Aydın’ın bu tür aktivite alanlarına olan ihtiyacını giderecek hem de ilimizde turizm sektörünün gelişmesinde büyük rol oynayacak. Ege’nin tüm nadide özelliklerini üzerinde taşıyan, doğal ve kültür mirasını turizm ve eğitimle dünyaya sunan güzel ilimiz Aydın’ın hak ettiği noktaya gelebilmesi için daha çok yatırım yapmalıyız” dedi.