Nazilli"de bir özel oto trafiğin yoğun olduğu bir saatte kavşaktaki kırmızı ışıkta beklerken alev topuna döndü. İtfaiyenin zamanında yetişmesi ve olaya müdahale etmesi ile olası bir facia önlendi. Olay çevrede ve yakınındaki araçlarda korkuyla izlendi.
Edinilen bilgiye göre evine gitmek üzere yola çıkan ve Şirinevler Mh. Hürriyet Cd. Dörtyol kavşağına geldiğinde kırmızı ışığın yanması ile birlikte beklemeye Osman Sevimli"nin (32) kullandığı aracın motor kısmı aniden yanmaya başladı.
1971 model olduğu belirlenen ve motor kısmı arkada olan 09 NL 971 plakalı araçta çıkan yangında, arkadaki araçların uyarmasıyla fark eden sürücü Osman Sevimli ile yanında bulunan ismi belirlenemeyen ve Sevimli"nin annesi olduğu belirtilen bayan hemen aracı terk etti. Kırmızı ışıkta bekleyen ve yanan aracın hemen arkasında ve yanında duran araçların geri çekilmesinin ardından ilk paniğin atlatılmasıyla birlikte bir araçtaki yangın söndürme tüpü ile yanan araca köpük sıkılmaya çalışıldı. Ancak başarılı olamayan vatandaşların imdadına Nazilli İtfaiyesi yetişti. Kısa sürede yangını söndürerek aracın tamamen yanmasını önleyen itfaiye ekiplerinin başarısı çevrede olayı izleyenleri rahatlattı. Araç sürücüsü yangının çıkış nedenini bilmediğini ancak LPG"li olan aracının LPG"sinin kullanılır vaziyette olmadığını ve benzin ile aracını çalıştırdığını ifade etti. Yangının benzin hortumunda sızıntı olabileceği veya karbüratör kısmındaki bir benzin taşmasından dolayı kaynaklanabileceğini belirtti. Olayın ardından rahat bir nefes alan vatandaşlar, boş LPG tankının veya benzin deposunun patlamaması nedeniyle büyük bir tehlike atlatıldığı için dua ettiler.