Amerikan Ulusal Sağlık Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, sık sık kırmızı et tüketenlerin ölümcül hastalıklara yakalanma riskinin yüzde 50 daha fazla olduğu belirtildi.

Enstitü araştırmayı 545 bin kişi üzerinde gerçekleştirdi. Yaşları 50 ile 71 arasında değişen 545 bin kişi 10 yıl boyunca takibe alındı. Sonuç ise korkunç: Erkek deneklerin yüzde 11, kadınların ise yüzde 16'sı daha az et yemiş olsaydı, daha uzun yaşayacaktı. Araştırmada sigara içme ve aşırı kilo dikkatte alınmadı.

KANSER VE KALPTEN ÖLÜM RİSKİ ÇOK BÜYÜK

Haftada en fazla 150 gram kırmızı et tüketenler ile günde 250 gram kırmızı et yiyenler arasında yapılan araştırmada ürkütücü sonuçlar ortaya çıktı. Günde 250 gram kırmızı et tüketen erkeklerde kanserden ölme riski yüzde 22, kalp krizinden hayatını kaybetme riski ise yüzde 27 daha yüksek. Bu durum kadınlarda ise kanserden ölme riskini yüzde 20, kalp krizinden hayatını kaybetme riskini ise yüzde 50 oranında arttırıyor.


DÜNYADAN KISA KISA...

ABD'Lİ UZAY TURİSTİ FIRLATILDI
Amerikalı uzay turisti Charles Simonyi'yi taşıyan Rus Soyuz uzay aracı fırlatıldı. Kazakistan'ın Baykonur uzay üssünden fırlatılan Soyuz'da hem Amerikan hem de Rus mürettebat bulunuyor. Amerikalı iş adamı Charles Simonyi, ilkine 25 milyon dolar ödediği uzay yolculuğuna bu kez 35 milyon dolar ödedi. Uluslararası Uzay İstasyonuna (UUİ) gidecek Soyuz 6 Nisanda Dünya'ya dönecek.

ÇİN PENTAGON RAPORUNA SERT ÇIKTI
Çin, ABD Savunma Bakanlığının (Pentagon) büyüyen askeri gücü hakkındaki raporunu "içişlerine karışmak" şeklinde değerlendirdi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kin Gang, olağan basın toplantısında, bu rapora kesinlikle karşı olduklarını ifade etti. Sözcü, bunun iki ülke arasındaki askeri ilişkilere zarar verebileceği uyarısında bulundu. Washington'da dün yayımlanan raporda, Pekin'in Tayvan'ı ve Asya-Pasifik bölgesinin ötesini tehdit edebilecek silahları geliştirmeyi sürdürdüğü belirtilmişti.

OBAMALAR'DA EVİN REİSİ MICHELLE
Barack Obama ABD'nin başkanı olabilir, ancak "evin reisinin" Michelle Obama olduğu ortaya çıktı. "Yunanistan Bağımsızlık Günü" dolayısıyla Beyaz Saray'da düzenlenen kutlama sırasında Obama, Amerikan Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Demetrios'u kabul etti. Demetrios, Obama'dan "Büyük İskender'in izinde gitmesini" ve "kılıcını çekip" Yunanistan'ın giderilemeyen sorunlarını çözmesini istedi.

HÜRRİYET