Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaparken BDP tarafından aday gösterilen Yıldırım'ın sözleri şöyle...

AKMAN'IN KOLTUĞUNDA: Zahit Akman'ın boşalttığı oda bana tahsis edildi. Daha önce Akman'ın oturduğu koltukta, şimdi benim oturuyor olmamın bir önemi yok. Burası, ne Zahit Akman'ın ne de benim kişisel mülkiyetim. Ama onun RTÜK'teki dönemini olumlu bulduğumu söyleyemem. 
SICAK KARŞILANDIM: Göreve 20 gün önce başladım. Kurul üyeleri ve personelle bir araya geldim, tanıştım. Gerek Üst Kurul üyesi arkadaşlar, gerekse RTÜK personeli son derece sıcak bir yaklaşım gösterdiler. Üç kez Üst Kurul toplantısına katıldım. Diğer üyelerden farklı düşündüğüm hususlar da oldu. Ama, beni rahatsız edecek bir tavırla karşılaşmadım.
ELEŞTİRİYE AÇIĞIM: Herkesin olduğu gibi benim de kırmızı çizgilerim var. Bu çizgileri, etnik, toplumsal ve siyasi değerlerim oluşturuyor. Değer yargılarıma dönük bir hakaret veya saldırı olmadığı sürece bütün eleştirilere ve görüşlere açığım. 
MHP'Lİ ARKADAŞ 'HAYIRLI OLSUNA' GELDİ: Tüm üye gibi MHP'li üye arkadaşımız (Esat Çıplak) da hayırlı olsuna geldi. Beklentimin ötesinde son derece sıcak bir görüşme oldu. Esat Bey, kimseye karşı ön yargılı olmadığını vurguladı, ben de aynı görüşü paylaştığımı söyledim. En kısa sürede Esat Bey'e, iade-i ziyarette bulunacağım. 
MEDYA MİLLİYETÇİLİĞİNE SON
YILDIRIM, 'Ülkemiz maalesef medya milliyetçiliği, ayrımcılığı ve cinsiyetçiliği ihlalleriyle sıkça karşılaşıyor. Bu konudaki görüşlerime kurulun diğer üyeleri de iyi niyetle yaklaşıyorlar. Bu yaklaşım devam ettiği sürece ülkemizin medya üzerinden demokratik ortama kavuşturulmasına katkı sağlayabiliriz' dedi. akşam