Bilim insanları, yüzme havuzlarında bulunan ter, saç ve idrar kalıntılarının klorla birleşmesinin başta kısırlık olmak üzere bir dizi sağlık problemine neden olduğunu ortaya çıkardı. 
 
Yaz sezonunun bitmesiyle yüzücülerin sıklıkla kullandığı kapalı havuzların daha riskli olduğu belirtildi. Toksik bilimi Profesörü Alfred Bernard'ın Uluslararası Androloji Dergisi'nde yayınlanan makalesinde, küçük yaşlarda suyu klorlu kapalı havuzlarda yüzen çocuklardaki sperm sayısının daha az ve daha hareketsiz olduğunu belirtti. 
 
Belçika'da ortalama yaşları 15 olan 847 öğrenci üzerinde yapılan araştırmada ise haftada bir saat süre ile suyu klorlu havuzda yüzenlerin astım ve alerji olma risklerinin 5 kat daha fazla olduğu ortaya çıktı. ATest sonuçlarına göre, 10 yıl boyunca her hafta bir saat yüzen bir kişinin, toplamda 500 saat yüzdüğünde nefes darlığı çekme olasılığı 5 kat daha fazla. Aynı süre klorlu havuzda yüzmenin astım olma olasılığını 10 kat artırdığı da yine bu araştırma sonucunda ortaya çıktı. Hiç yüzmeyen veya 100 saatten az yüzenlerin ise astım olma risklerinin 4 kat daha az olduğu da araştırma bulguları arasında yer aldı.