Edirne’de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin 648, 649 ve 650’nci Güreş Ağası olan işadamı Seyfettin Selim, başpehlivanlık güreşlerinin son yıllarda seyirciye keyif vermediğinden yakındı. Ağa olduğu yıllarda güreşleri geliştirmek için çalıştıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirten Kırkpınar Ağası Selim, kendisinin de güreşlerden keyif almadığını söyledi. Puanlama sistemi nedeniyle ’kalleşçe’ güreş yapıldığını öne süren Seyfettin Selim şunları söyledi: 
 
"Kırkpınar’da başpehlivanlık güreşlerini izlerken ben zevk almıyorum. Güreşlerde ne oyun var, ne başka bir şey var. Kalleşçe bir güreş sergileniyor, pehlivanlar sanki pusuda puan almayı bekliyorlar. Başpehlivan hata yapmak istemediklerini söylüyor. Pehlivanlar hata yapmayacak diye bu seyircinin günahı ne? Yağlı güreşte yaklaşık 40 tane oyun var. Son yıllarda bu oyunları görmüyoruz. Güreşseverler oyunları görmek istiyor. Ama güreşlerde pehlivanlar pusuya yatıyorlar. Bundan dolayı ben de ağalıktan soğuyorum." 
 
’MİLLETİ KANDIRMAYA ALIŞMIŞLAR’ 
Kırkpınar Güreşleri’nin, yağlı güreşler için en büyük organizasyon olduğunu belirten Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, ancak yöre güreşlerinin daha çok keyifli ve kıran kırana geçtiğini kaydetti. Selim sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Yöre güreşlerine baktığımızda daha kıran kırana geçiyor. Bazen bakıyorsunuz hiçbir yerde başpehlivanlığa çıkamamış bir pehlivan, gün geliyor bir yerde başpehlivan oluveriyor. İsmi bile duyulmayan biri, 3 sene üst üste başpehlivan olmuş 60 pehlivan arasından. ’Belediye Başkanı altın kemer verecek’ diye, bütün güreşçiler ona yatmış. Ben bunlara karşıyım, bundan rahatsızım, çözebilirsek ne mutlu. Milleti kandırmaya, göz boyamaya alışmışlar." 
 
’BAŞKA ADAY ÇIKMAZSA YİNE AĞAYIM’ 
Bu yıl 650’ncisi yapılacak olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başka bir aday çıkmazsa yeniden aday olduğunu açılayan Seyfettin Selim, Kırkpınar’ın 650’nci yılını görkemli bir şekilde gerçekleştirmek istediklerini söyledi. (dha)