Neşeli kişiliği ve yardımseverliği ile de tanınan Kırkpınar eski ağası 60 yaşındaki Adem Tüysüz, 16 Mayıs’da evinde kendisini iple asarak intihar etti. 
 
Herkesi şok eden bu intiharın ardından, yine Adem Tüysüz’ün sağlığında fahri yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kocaeli TV ile bu dalda kentin en büyük işyerlerinden biri olan Sarraf Tüysüzler adlı kuyumcu ve döviz bürusunun faaliyetleri, kardeşleri ile oğulları tarafından devam ettirdi.
 
GECE İKİ MİNİBÜSLE GELMİŞLER
 

Ancak üç gün önce gece yarısı iki minibüsle kuyumcu dükkanına gelip çevredekilere  de içerde tadilat çalışması yapacaklarını söyledikleri belirtilenkardeşleri ve oğulları ertesi gün işlerini açmadı. 
 
İşyerinin açımlmaması üzerine birçok kişi Sarraf Tüysüzler’e kendilerine kar payı vermeleri karşılığında yüklü miktarda para altın ve döviz verdiklerini söyleyerek polis ve Cumhuriyet savcılığı’na başvurdu.
 
POLİS KUYUMCU DÜKKANINDA TESPİT YAPTI
 

Yüzlerle ifade edilen şikayetçi sayısının artmasının ardından polis tüm araştırmalarına rağmen aile fertlerinin izine rastlayamadı. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla polis bugün Sarraf Tüysüzler’e ait kuyumcu dükkanının kepenklerini pasaj içindeki bölümden açarak içeriye girdi. Şu ana kadar herhangi açıklama yapılmamakla birlikte, işyerindeki altınların büyük bir bölümünün olmadığı öne sürüldü.
 
Polis aile fertlerine ulaşmak için araştırmalarını sürdürürken, Adem Tüysüz’ün intiharının ardından, kar payı karşılığı kendilerine işletmeleri amacıyla para ve altın verenlerin art arda paralarını çekmeye başladıkları, bu nedenle zora girdikleri belirtiliyor.
 
ŞİKAYET SAYISI 191'E ULAŞTI
 
İzmit’te 1.5 ay önce evinde intihar eden Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin eski ağalarından işadamı Adem Tüysüz’ün kuyumcu ve döviz bürosunu işletenkardeşleri ve oğullarının, geçen Perşembe gecesi işyerini boşaltıp ortadan kaybolmasıyla ilgili araştırmalar bugün de sürüyor. 
 
Bugün öğlen saatleri itibarıyla toplam 191 kişinin şikayetçi olduğu anlaşıldı. Sadece bu kişilerin, Sarraf Tüysüzler’e işletmesi için verdikleri para ve altın miktarının 10 milyon TL’yi bulduğu şikayetçi sayısının daha da artabileceği belirtildi.
 
Öte yandan İzmit’teki tüm evlerini de boşalttıkları anlaşılan Tüysüz ailesinin bir süredir kentte bulunan ve halen çalışanlar tarafından yayınını sürdürmeye çalıştıkları yerel Kocaeli TV’yi ve 3 katlı binasını satmak istemelerine rağmen müşteri bulamadıkları; bununla birlikte kuyumcu dükkanı ve evlerin tapularının da hala aile fertleri üzerine kayıtlı olduğu belirlendi. 
 
İŞTE ALTINLARIN DÖKÜMÜ
 
Gelişmeler üzerine bugün Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bu kişilerin bugün öğlen saatleri itibarıyle verdiklerini söyledikleri para ve altın miktarları şöyle:
"8 kilo 211 gram 22 ayar altın, 27 kilo 200 gram 24 ayar altın, 132 gram 14 ayar altın, 700 adet çeyrek, 30 adet yarım altın, bin 436 adet Cumhuriyet altını, 232 bin 522 ABD doları, 80 bin 875 Euro, 1 milyon 646 bin 897 TL, 30 bin  İsviçre Frangı ve 4 bin 700 Avustralya Doları"
 
Açıklamada, Sarraf Tüysüzler’in bu kişilerin bir kısmına paraları karşılığında kar payı verdikleri, bazılarına alacak olarak gram altının alış fiyatından borçlandıkları, borçlarını da 27 Haziran Cuma günü günü ödeme sözü vermelerine rağmen o gün ortadan kayboldukları belirtildi.