Mecek, 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ağalık ihalesine girerek ağalığı, sembolik koça 807 bin lira bedelle aldığını anımsattı. Bu yıl ilk kez Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne 'ağa' sıfatıyla katılacağını belirten Mecek, heyecanlı olduğunu söyledi.

Kırkpınar'ın yağlı güreşlerini zirvesi olduğunu, ağalık bedellerinin de diğer piyasa güreş ağalarının üstünde olması gerektiğini ifade eden Mecek, şöyle konuştu: "Piyasa güreşlerindeki ağalık bedelleri 200-300 bin liraya giderken Kırkpınar ağalığı bu fiyatlarda gitmemeli diye son yılların en yüksek bedelini ödeyerek ağalığı aldım. Her şey nasip işi. Bu yıl da ihaleye girersem kesinlikle bu bedelin altına düşürmem çünkü Kırkpınar yağlı güreşlerinin zirvesi burada. Ağa olmak da öyle kolay olmamalı."

'Sade bir ağayım'

Mecek, Kırkpınar'da en yüksek ağalık bedelini vermesinden öte sadeliğiyle ön plana çıkmak istediğini söyledi. Ağalık duygusunun farklı bir duygu olduğunu, ağa olarak belirli bir külfetin altına girildiğini belirten Mecek, "Bu maddi anlamda değil. Manevi bir sorumluluğu da var. Bu da güreşi sevmekle olur" diye konuştu.

Mecek, diğer ağalardan farklı olduğunu, en yüksek parayı vermiş olsa da bir ağanın mütevazi olması gerektiğini ifade etti. Kendisinden sonraki ağalara da örnek olmak istediğini dile getiren Mecek, "Ağalık müessesine bir katkımız olur" dedi.

Gelecek yılın yeni ağası, final güreşlerinin yapılacağı 22 Haziran Pazar günü final öncesi ihaleyle belirlenecek. Edirne Belediyesince açık artırmaya çıkarılacak ağalık koçuna en yüksek bedeli veren, gelecek yılın güreş ağası seçilecek