Nazilli Belediyesi Lütfi Selek Kültür Merkezinde el sanatları öğretmeni Aysel Tutar tarafından yaklaşık 6 ay kurs gören 25 kursiyer tarafından yapılan battaniye, yorgan, yolluk, kilim, yatak örtüsü ve buna benzer çalışmalar 7-8-9 Mayıs tarihlerinde Lütfi Selek Kültür Merkezinde sergilenecek. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, El sanatları Öğretmeni Aysel Tutar, Kursiyerler ve vatandaşların katılımıyla kırk yama sergisinin açılışı yapıldı.
6 aylık eğitimin ardından çalışmalarını artık evlerinde yapacaklarını belirten kursiyerler, “Artık işe yaramayan kumaşların birbirlerine eklenerek desen ve renk uyumları dikkat edilerek battaniye, yorgan, yolluk, kilim yatak örtüsü ve buna benzer çalışmaları devamlı yapacağız” dediler.
El Sanatları Öğretmeni Aysel Tutar Belediye Başkanı Alıcık"a, Lütfi Selek Kültür merkezinde olanak sağladıkları için teşekkür ederek Alıcık ailesine yeni katılacak çocukları içinde el yapımı çocuk yorgan hediye etti.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise hediye için teşekkür ederek; “Kadınlarımızın çalışmaları, yaratıcılıkları beni memnun ediyor. Bu tür çalışmalar için belediye ve ben şahsım adına ne gerekiyorsa yardımcı olacağım” dedi. -iha