Kayserı'de uğradıgı saldırı sonrası burnundan yaralanan Enerjı ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de devam eden anayasa değişikliği teklifı gorüşme ve oylaması sırasında olay anını konuştu.


Anayasa görüşmelerinde oy kullanmak için tedavisine ara veren bakan Yıldız ayrıca bir açıklama yaparak, "kırılsa da dökülse de yolumuza devam edeceğiz" dedi. Saldırının fevri bir davranış olmasını temenni eden Yıldız, halka da seslendi, "provokasyona aldırış etmeyin" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri'de uğradığı yumruklu saldırı ile ilgili olarak, "Bu tip saldırılarla yıldırılmak isteniyorsak, tam tersini söyleyeyim, bu ülkenin ahengi için, birliği ve beraberliği için çok daha fazla çalışacağım. Kırılsa da dökülse de ister burnum ister kulağım... Ben inşallah bir bütün olarak gidip oyumu (Anayasa görüşmeleri) şimdi kullanacağım" dedi.

Saldırı sonrasında helikopterle Ankara'ya getirilerek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam edilen Yıldız, yaklaşık 4 saat kaldığı hastaneden Anayasa değişikliği oylamasına katılmak üzere ayrıldı.

Hastaneden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, tüm şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla andığını söyledi. Yıldız, bugün Kayseri'de bir şehit yüzbaşının defnedildiğini hatırlatarak,"Allah bir daha bu tür sıkıntılar göstermesin. Ancak şunu söylemeliyim ki bu şehitlerimiz bu güzel ülkemiz için kendilerini feda ettiler. Bizler de bu ülke için, kalkınması için, en ücra köşedeki vatandaşımıza hizmet götürebilmek için Sayın Başbakanımızın başkanlığında bütün arkadaşlarımız, bakanlarımız, milletvekillerimiz, teşkilat mensuplarımız, teşkilatımızın her kademesinde görev yapan arkadaşlarımız can başla uğraşıyoruz. O yüzden biz, kırılsa da dökülse de bir bütün olarak yolumuza devam edeceğiz. Bununla alakalı eğer bu tip saldırılarla yıldırılmak isteniyorsak, -tam tersini söyleyeyim arkadaşlar, hissettiğimi söylüyorum- bu ülke için çok daha fazla çalışacağım. Bu ülkenin ahengi için, birliği ve beraberliği için çok daha fazla çalışacağım" dedi.

Kendisinin şu anda ameliyat olduğunu ama Meclis'e giderek oyunu kullanacağını vurgulayan Yıldız, "Gece yarısı hangi vakit olursa olsun, o saate kadar da Meclis'te hizmetime devam edeceğim. Bütün arkadaşlarımın bu hususta benden çok daha gayretli olduğunu görüyorum. Bu, şahıs meselesi değil arkadaşlar, ülkenin bir dönüm meselesidir. Ülkenin normalleşmesi ile alakalı bir meseledir. Ülkenin her alanda, ekonomik, sosyal, siyasi ve bütün alanlarında normalleşmesiyle alakalı bir harekettir. O yüzden tekrar ediyorum, kırılsa da dökülse de ister burnum ister kulağım... Ben inşallah bir bütün olarak gidip oyumu şimdi kullanacağım" diye konuştu.


"PKK bu ülkeden kovulacak"
Sözlerini, "Bu ülke bizim, bu şehitler bizim, şehit ailelerimiz bizim" diye sürdüren Yıldız, Kayseri'de 100 tane dairenin Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ'den alınarak şehit ailelerine hibe edildiğini söyledi.

Şehit yakınlarının Kayseri'de yalnız olmadığını anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a varıncaya kadar, inşallah bu terörün de kökü kazınacak. Şu anda bir kısım insanların yadırgadığı demokratik açılımla beraber PKK bu ülkeden kovulacak ve gidecek. Bunun başka çaresi yok. Türkiye her alanda normalleştikten sonra terör alanında anormal durumda kalamaz. Bunu hiç kimsenin, hele hele üç beş tane çakal takımı, çapulcu tiplinin (çok affedersiniz) onların hiçbirinin hakları yok buna. O yüzden kendini bilmezlere pabuç bırakacak değiliz. Biz, sorumluluğu omuzlarımızda hisseden insanlarız. Hasta olsak da emekleyerek de koşarak da yürüyerek de olsa biz bu ülkenin hizmetindeyiz" dedi.

Yıldız, siyasetin her tarafta yapılabileceğini, ancak "şehit aileleri ve şehit kanı üzerinden siyaset yapılamayacağını" vurgulayarak, "Bunu, grubu bulunan bulunmayan bütün partilere hitap ederek seslendiriyorum. Her şey üzerinden siyaset yapılabilir, ama bu ülke için canını feda etmiş şehitler üzerinden yapılmaz... O açıdan açık ve net söylüyorum. Ben, hasta olsam da hasta yatağımda olsam da ben sedye ile bile TBMM'ye gitmeyi göze almıştım. O yüzden, hiç kimse bizi yıldıramaz. Biz, Sayın Başbakanımızın bize çizdiği hedef doğrultusunda, gece gündüz demeden koşturuyoruz. İnşallah daha çok koşturacağız bundan sonra" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Bu tür saldırılar, muhalefetin tavrından mı kaynaklanıyor?" sorusu üzerine Bakan Yıldız, "Nereden cesaret alıyorlarsa alsınlar, ben o konuda genel bir cümle kullanacağım. Lokal, fevri bir davranıştır diye ümit etmek istiyorum, ama provokasyonun Türkiye'nin dört bir yerinde görüyoruz. Ben o yüzden, bunun fevri bir davranış olabilmesi konusunda ümitlerim daha da azaldı. Provokasyonun parçası olmak demek, bu parti işi değil, bu ülke işi. Biz, özellikle demokratik açılımla alakalı konumuzu hükümetlerden hükümetlere değişen değil, artık bir devlet politikası halinde görülmesi lazım geldiği için açıkladık. Devletin her kurumuyla beraber bu açılımı yapmak durumunda olduğumuzu söyledik" cevabını verdi.

Taner Yıldız, Türkiye'nin "normalleşmesini istemeyenlerin" olabileceğini ifade ederek, "Ama bu bizi işlerimizden alıkoyacak değil. O yüzden ben vatandaşlarımıza da hitap ediyorum. Hiçbir şekilde provokasyona kesinlikle aldırış etmeyin. İnsanların hislerine duygularına olumsuz yönde hitap ederek, böyle bir çıkarımda bulunmasınlar ve Türkiye'nin normalleşmesini hep beraber ele ele, ülkenin birliği, beraberliğiyle beraber, inşallah bu ülkenin idare edilmesine irade koyan bir yapı içerisinde hep beraber sürdürürüz" açıklamasında bulundu.

"Oy kullandıktan sonra tekrar hastaneye dönüp dönmeyeceğinin" sorulması üzerine de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Gidip geleceğim" yanıtını verdi.

Vatan