Dün Levent Kırca Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyunun ardından bugünde ADÜ öğrencileriyle buluşan usta komedyen; öğrenci ve öğretim görevlileriyle birlikte hoşça vakit geçirdi.
ADÜ yönetimi tarafından ADÜ Atatürk Kongre Merkezi"nde düzenlenen söyleşiye Levent Kırca ile birlikte Levent Kırca Tiyatrosu Mehmet Güney ve Didem Baçlın da katıldı. Kırca"nın söyleşisini başta ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ve ADÜ öğretim görevlileri olmak üzere yüzlerce öğrenci izledi. Salonda oturacak koltuğun kalmaması üzerine onlarca öğrencide Kırca"yı ayakta dinledi.
Söyleşide tiyatro yaşamını hakkında bilgiler veren Kırca, kendi ismiyle özdeşleşen "Olacak O Kadar" programını yaklaşık 20 yıldır çeşitli televizyon kanallarında sahneye koyduğunu söyledi. Bu programda yer alan başta sarhoş karakteri olmak üzere tüm tiplemeleri severek canlandırdığını belirten Kırca, “Ama uzun zamandır bu programı sahneleyemiyorum. Açıksa söylemeseler de yasaklı biri haline geldim. Bu programda ortaya konan sahnelerden insanlar çok şeyler öğrendi ve birçok mesajlar verildi. Bugüne kadar görüştüğüm tüm televizyon sahipleri "Seni çok seviyoruz. Bizimle görün ara sıra" deyip durumu geçiştirdiler. Benimde bu konuda görüşmelerim oldu ama hep "Tamam, bakarız" cevabını aldım” dedi.
Türkiye"de açıkça görünmese de bir baskı ortamının olduğunu iddia eden Kırca, bu nedenle yapılmak istenen birçok şeyin yapılamadığını savundu. Sanatçılığı döneminde sadece TRT yayınları varken bile sansür ve yasaklamalarla karşı karşıya kalındığına işaret eden Kırca, “Yasaklamalar beni pişirdi ve kendimi geliştirmemde büyük bir katkı sağladı. Bu konuda sanat yaşamıma başladığım TRT"de çok şeyler öğrendim. Ne kadar zor şartlar altında olursanız ve ne kadar güç durumda bulunursanız mizah açısından o kadar çok malzeme üretirsiniz. Ama bugün tahammülsüzlükler nedeniyle bazı şeyleri yapmıyoruz. Ama fırsat bulursam bunları yapmak isterim” diye konuştu.
Bir bayan hayranının “Olacak O Kadar programı döneminde eski eşiniz Oya Başar'ı ikinci plana mı ittiniz? Şimdi oynadığı televizyon dizinde çok başarılı oldu ve halkın gönlüne taht kurdu” yönündeki sorusunu cevaplandıran Kırca, “Evet haklısınız. Oya o dönemde istemeyerek de olsa ikinci planda kalmış olabilir. Ama Oya gerçekten çok iyi bir oyuncudur. İki başarılı sanatçının bir araya geldiği programlarda zaman zaman bu sıkıntılar oluyor. Bunu kendiside söylemiştim. Şimdi yer aldığı projede de başarılı olması gayet doğal” cevabını verdi.