Üretici firma yetkilisi Kemal Öztunaoğlu’ndan edinilen bilgiye göre 420 dekar arazide yapılan kiraz üretiminden çok olumlu sonuçlar alındı. Kiraz ağaçlarından iyi verim elde edilebilmesi için yılda 800 saat soğuk havaya ihtiyaç duyulduğu belirtilirken, geçtiğimiz kış ayları boyunca bin 100 saat süren soğuk hava Ovacık Yaylası’nın kiraz üretimi için çok uygun iklimsel şartların Ovacık yaylasında olduğunu gösterdi. Üretimi yapılan kirazların 22 kalibre olarak atlandırılan üst düzey kalitede olması da Söke’deki kiraz üreticilerini memnun eden başka bir unsur oldu. Deneter AŞ olarak kurulan şirketin kiraz üretimi dışında Ovacık aylasında bulunan arazilerde çeşitli meyvecilik ürün desenlerinin üretimini gerçekleştireceği, her bir arazide tek tip ürün yetiştirileceği belirtildi.
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı kemal Kocabaş ve Meclis Başkanı Kemal Göven beraberinde Ziraat Odası yöneticileri ile Ovacık Yaylası’ndaki kiraz bahçesini gezerek, bilgiler aldı.
Son dönemde bölgede alternatif olarak gündeme gelen meyve üreticiliğinden olumlu sonuçların alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kocabaş; “Karacahayıt Köyünde elma üretimi giderek hızlanacak. Burada alınan olumlu sonuçlardan sonra yine bölgemizde Ovacık yaylasında kiraz ürününde alınan olumlu sonuçlar, bölgenin tarım geleceği için bizlere yeni ufuklar açmıştır. Ayrıca alternatif ürün ve bu ürünlerle yeni iş alanlarının yaratılması mutluluk verici” diye konuştu.