Alman turist Gregor Kerkelink'i bıçakla öldürdüğü ileri sürülen İbrahim Akyol'un emniyetteki sorgusu sürüyor. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tutulan Akyol'un polise her sorgusunda farklı cevaplar verdiği öğrenildi.

Akyol'un, cinayet nedeni olarak Kerkeling'in kendisine yan bakmasından, 1 lira vermemesine kadar çeşitli bahaneler gösterdiği belirtiliyor. Görüntüleri inceleyen polis ekiplerinin dikkatini bıçağı saplama şekli çekti. Görüntülerde Akyol'un Kerkeling'le yürürken çok rahat bir şekilde konuştuğu bu da daha önceden tanıştıkları izlenimini verdi.

KİRALIK KATİL Mİ?

Akyol'un bıçağı hıncını çıkartırcasını saplaması üzerinde yoğunlaşan ekipler iki kişi arasında yaşanan bir husumet olup olmadığını araştırıyor. Polis zanlının kiralık katil olma ihtimali üzerinde duruyor...

Ayrıca polis ekipleri Alman işadamının İstanbul'a iş için geldiğini tespit etti. İşin konusu ile ilgili bilgi vermeyen polis ekipleri soruşturmanın derinleştirilmesi ve cinayetin gerçek nedeninin ortaya çıkması için savcılıktan süre istedi. Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı da polisin talebi doğrultusunda gözaltı süresini bir gün daha uzattı. Bu arada Cinayet Büro Amirliği ekipleri, İbrahim Akyol"un Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"nde 20 gün tedavi gördüğü yere gitti. Polis, Akyol'un gördüğü tedavi ve hastalığı hakkında bilgi aldı.

1 LİRA MI İHALE Mİ?

POLİS, Beyoğlu'nda istediği 1 lirayı vermeyen Alman mühendis Gregor Kerkeling'i kalbinden bıçaklayarak öldüren İbrahim Akyol'un kiralık katil olma ihtimali üzerinde de duruyor. Kamera görüntüleri cinayetin planlı bir şekilde işlendiği şüphesini doğururken, Kerkeling'in Türkiye'de bir inşaat işi için anlaşma yaptığı, olayın bu ihaleyle bağlantısı olabileceği kaydedildi.