Bir tuhaf kasa hikayesi. Bahri Alagöz 2006'da altınlarını muhafaza etmek için bir bankayla anlaştı. 2009'da banka, Osmanlı'dan kalma kasaları açma kararı aldı. Beyoğlu 6'ncı noteri, noter vekili, bilirkişi ve banka müfettişleri hazır bulundular. 'Çarpı' işaretli kasalar çilingir tarafından tek tek açıldı. Bu kasalara Alagöz'ünkü de karışınca, kasası 'yanlışlıkla' açılmış oldu.

KAMERALAR KAYDETTİ
Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntüde, çantaya kısa süre bakıldıktan sonra yere koyuluyor. 10 dakika sonra çanta yeniden masanın üzerine koyuluyor. Çantanın içindekiler; noter, noter vekili, bilirkişi ve banka müfettişlerinin huzurunda çıkartılıyor, malzemeler masanın üzerine seriliyor. Masanın üzerine serilen malzemeler 58 dakika bekletiliyor.

AÇMADIK TASNİF ETTİK
Ertesi gün, müşteri Alagöz aranıp durumdan haberdar edildi. Banka yetkilileri, noter ve noter vekiliyle kasa yeniden açıldı ve Alagöz'ün mavi renkli çantası sayım yapılmak üzere tekrar çıkarıldı. Ancak daha çanta açılmadan Alagöz, 'Çantam kurcalanmış.

Malzemeler çantaya sığmadığı için yan gözlere de koymuştuk. Yan gözler boş' dedi. Noter, 'Çantayı mühürlememiz gerekiyordu. Yan gözlerdeki malzemeleri içeriye tasnif edip mühürledik. Çantanın içerisini kurcalamadık' diye yanıt verdi. Malzemeler çıkarıldığındaysa Alagöz, iki külçe altının, 2 rolex saatin ve bir kutu pırlantanın olmadığını söyledi.

O sırada banka yetkilisi, görevliye 'Siz çantayı nasıl açarsınız' diye çıkıştı. Panikleyerek kayıp altınları bulmaya çalışan noter 'Biz çantayı görür görmez esnaf çantası olduğunu anladık. İçine de bakmadık' dedi. Beyoğlu 6'ncı Noteri Ahmet Faruk Yapıcı tutanaklara 'Mezkur valiz içeriğine hiç dokunulmadan olduğu şekliyle başka bir kasaya konuldu' dese de kamera görüntüleri onu yalanladı.

1 MİLYON 700 BİN LİRALIK ALTIN UÇTU
Bankaya dava açan Alagöz 'Çantayı görür görmez kurcalandığını anladım. Malzemelerin tamamı çıkınca 1 milyon 700 bin lira değerinde ziynet eşyasının olmadığını söyledim. Banka yetkilileri paniklemişti. Yetkililerden biri 'Çanta sahibine nasıl haber vermediniz?' diye sinirlendi. Noter de içerisine dokunmadıklarını söyledi. Ama kamera görüntülerinde çantayı açtıklarını gördük' diye konuştu.

'Altın' kurtarma mücadelesi
İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Raimund Kunz, İsviçre'deki bir bankanın emanet kısmında babasından miras kalan altınları alma mücadelesi veren işadamı Sait Ali Bayrak ile görüşmek üzere Elazığ'a geldi. Kunz'u havaalanında işadamı Bayrak ve aile üyeleri karşıladı. Karşılamada halk oyunları ekibi gösteri sundu. Kunz: 'Elçilik, devlet olarak sorunun çözümü için büyük uğraş veriyoruz. Umarız ki kısa zamanda bir şeyler yapabiliriz, uğraşacağız'' dedi.
akşam