Türk, 2005'te de benzer bir olayla karşılaştığını ve beğendikleri üç evin sahibinin kendisine "verecek evim yok" dediğini aktardı.

Türk, Mardinli işadamı ve aile dostu Demircan'ın yaptırdığı Or-An semtindeki binaya taşınma aşamasında ev sahibinin son anda vazgeçmesini gazetecilere değerlendirdi. BDP Genel Merkezi'nde gazetecilerle sohbet eden Türk, basının olayı bu kadar büyütmesini doğru bulmadığını, sonuç olarak birilerinin evini vermekten vazgeçebileceğini söyledi.

Olayın bir sohbet toplantısından sonra basına yansıdığını ifade eden Türk, oturduğu binada komşularından hiçbir zaman tepki görmediğini aktardı. 2005'te de taşınmak için 3 ev bulduğunu, ancak kendisine ev verilmediğini ifade eden Türk, "Öyle şeyler de yaşadım. Basına da yansıtmadım. Bir hemşehrimin böyle yapması tabii ki ister istemez insanı üzüyor. Halkları nasıl kucaklaştıracak noktaya taşıyabiliriz, bunları düşünmemiz lazım. Benim Mardin'de yerim var, Mardin'de Kasrı Kanco diye tarihi bir yerim var, arazim var. İstesem en lüks daireyi de alabilirim. Para sahibi olmayı, ticaret yapmayı çok önemsemedik. Babamızdan kalanların bize yeteceğine inandık" diye konuştu.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş'ın, "İstersen benim evimde otur" davetinin bir dayanışma örneği olduğunu da ifade eden Türk "Belki bu gerginlik ortamında Karadenizli bir arkadaşımızın böyle bir jesti önemli bir mesajdır, insani bir mesajdır. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi./milliyet