Cinsel ilişkiye girmek için yere yatırdım. Bağırıp karşı koyunca onu bırakıp evden çıktım. Pişmanım” dedi.

Kadifekale Mahallesi"nde geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda iddiaya göre, Cengiz Hakalmaz 5 katlı binanın alt katında oturan kiracısı 3.5 yıllık evli A.K."yı evde kimsenin olmadığı sırada zorla ters ilişkiye girerek tecavüz etti. Ardından da ölümle tehdit edip olayı kimseye anlatmamasını istedi. Hakalmaz, olaydan 2 ay sonra gece saat 22.00"de bulaşık süngeri almak için A.K."nın evine gitti. A.K"nın “bulaşık süngeri yok” deyip kapıyı kapatmak istemesi üzerine de zorla eve girdi. Ardından da genç kadının ağzını eliyle kapıp yere yatırdı ve üzerindeki elbiseleri çıkartmaya çalıştı. A.K."nın bağırması üzerine de korkup kaçtı. Bu sırada hurdacılık yapan A.K."nın eşi eve geldi. Eşinin durumu anlatması üzerine, birlikte polise giderek şikayetçi oldu. Daha sonra polis tarafından yakalanan Hakalmaz tutuklandı.

2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Hakalmaz, daha önceki ifadelerini tekrarladı. Hakalmaz, “İlk olayda, evlerinde tadilat yapıyorduk. Kadının eşini tahta alması için evden uzaklaştırdım. Sonra da kendisi yere yatırdım ve ters ilişkiye girdim. İkinci olayda ise cinsel ilişkiye giremedik. Evde yalnız olduğunu anlayınca, kapıyı iterek içeri girdim. Kendisini yere yatırıp elbiselerini çıkardım. Karşı koymaya çalışıyordu. Ben de pantolonumu çıkardım. Ancak ilişkiye giremedim. Bağırmaya başlayınca kaçarak kendi daireme gittim. Çok pişmanım” dedi.

Duruşmaya katılan A.K. ise, eşi A.K. ile 3.5 yıl önce evlendiğini, ancak cinsel birleşme korkusu yaşadığı için psikolojik tedavi gördüğünü söyledi. Genç kadın, yaşadığı bu olay nedeniyle mahallede komşularının kendisine kötü gözle baktıklarını ve ailesinin kendisiyle konuşmadığı ileri sürerek sanıktan şikayetçi oldu. A.K., “Benimle zorla ters ilişkiye girdi. Bu durumu kimseye anlatmamam için de beni ölümle tehdit etti. Son olayda yine benimle zorla ilişkiye girmek istedi. Bağırınca korkup kaçtı. Durumu eşime anlattım. Bu olaylar nedeniyle de psikolojik destek alıyorum” diye konuştu.

Diğer taraftan İstanbul Adli Tıp Kurumu"ndan gönderilen raporda genç kadın yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtilirken, Cumhuriyet savcısı da verdiği mütaalasında sanığın 10 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme sanık avukatının son savunmasını yapması için süre verip duruşmayı erteledi./milliyet