Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Kıraç, Ramazan Bayramı'nın 2. gününde Gaziantep ilinde meydana gelen ve 4'ü çocuk olmak üzere 9 sivil vatandaşın ölümü, 66 vatandaşında yaralanmasıyla neticelenen terör saldırısı ve yine bayram günlerinde birçok güvenlik görevlisinin şehit olmasıyla neticelen diğer saldırıların örgütün insafsızlıkta ve vicdansızlıkta adeta zirveye ulaştığını gösterdiğini söyledi.

Terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılarda, çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit ve gazi, birçok sivil vatandaşında hayatını kaybettiği ve zarar gördüğüne dikkat çeken Kıraç, "Ramazan ayı içerisinde nice insanın kanını dökmekte ve nice anne babanın yüreğine ateş düşürmekte ve nice yavruları yetim bırakmakta bir sakınca görmeyen terör örgütü, bu tavrıyla dini değerlere, kutsallara, inanca hiçbir saygısının olmadığını ve bu yönde hiçbir kaygı taşımadığını açıkça göstermiştir." dedi.

Sait Kıraç, Kürtlerin haklarını ve özgürlüklerini savunduğunu iddia eden bir zihniyetin bu derece sınır tanımaz ve ahlaki, insani ve dini değerleri yok sayan bir anlayışa sahip olamayacağına dikkati çekerek," Herkesin ibadet halinde olduğu Ramazan ayında ve bayram sevinci yaşadığı günlerde masum insanların üzerilerine ölüm ve kan kusan bir anlayış, en çok da haklarını savunduğunu iddia ettiği Kürt vatandaşlarımıza zarar vermekte ve onları ciddi şekilde rencide etmektedir. Ak Parti olarak inanç, zaman ve hedef gözetmeden gerçekleştirilen bu insanlık ve vicdan fukarası saldırıları kınıyoruz." şeklinde konuştu.