“Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri”nde büyük ödül olan “Kıpkırmızı” DDB&CO."nun hazırladığı “İkinci el mobilya” reklamına gitti. Toplamda 74 ajanstan 750 başvurunun değerlendirildiği Kırmızı Ödülleri kapsamında 39 kategoride ödül dağıtıldı.

BASIN reklamlarında yaratıcılığın artırılmasını özendirmek, reklam ajanslarının, çalışanlarının ve reklam verenlerin başarılarını belgeleyip, ödüllendirmek amacıyla 2003"ten bu yana düzenlenen “Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri” sahiplerini buldu.

74 ajanstan 750 başvuru

Hilton Convention Center"da düzenlenen gecenin sunuculuğunu yapan aktör Cemal Hünal, yarışmaya bu yıl büyük ödül Kıpkırmızı da dahil olmak üzere 39 kategoride 74 ajanstan 750 başvurunun yapıldığını söyledi. Hürriyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, bu yıl Kırmızı Basında En İyiler Reklam Ödülleri"nde çok güzel işlerin yer aldığını belirtti.

İlk ödül Aydın Doğan"dan

Doğan Holding Şeref Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Doğan ile katıldığı gecede ilk ödülü verdi. Aydın Doğan, “Gelince hangi ödülü vereceğimi sordum. Çevre ödülü veriyorum bugün. Gerçekten çevre dünyamız için çok önemli bir konu. Kızım Vuslat özellikle Emrecan ve Kaan"ın çevreye çok duyarlı olduklarını belirtmemi istedi. Benim 7 tane torunum var. Hepsi çevreye duyarlı. Ayşe"nin (Sözeri Cemal) kızı Defne"yi de saymadan geçemem” dedi.

Hürriyet Özel Ödülü

Aydın Doğan, Hürriyet Özel Ödülü öncesinde ayrıca “Genç Kırmızı” ödülünü verdi. Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü"nden Ayça Girgin ve Ece Özmen “Genç Kırmızı”nın sahibi olurdu. Doğan, Hürriyet Özel Ödülü"nü “Dünyadan Harcama” başlığı ile Aksel Boyacıgil ve Hakan Ergun"a verdi.

Kıpkırmızı DDB&CO"ya

Tüm birinciler arasından seçilen “Kıpkırmızı” birincilik ödülünü ise Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı verdi. “Şimdi bütün bir yılın gelmiş geçmiş, bütün gazetelerde yayınlanmış en yaratıcı basın ilan ödülü” diyen Vuslat Doğan Sabancı, “İkinci el mobilya reklamı” ile ödülün DDB&CO."ya gittiğini açıkladı.

Kırmızı markalaştı

ÖDÜLLERİN reklam sektöründe daha geniş kitlelere yayıldığını vurgulayan Ayşe Sözeri Cemal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Organizasyonumuz daha geniş kitlelere daha fazla yayıldı. Artık kırmızının kendini kanıtlamaya ihtiyacı yok gerçekten markalaştı. Biliniyor, bekleniyor ve buraya iş veriliyor. Yarışma yeteri kadar özendirici ve teşvik edici oldu. Eğer samimiyseniz, duyarlıysanız ve sürekliliğiniz varsa bu hiç kimse tarafından geri tepilmiyor. Sanıyorum o samimiyetimiz anlaşıldı.”

Kimler katıldı

ÖDÜL törenine, Doğan Holding Şeref Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, Hürriyet İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Hürriyet Reklam Grup Başkanı Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet Yayın Koordinatörü Fikret Ercan, Milliyet Gazetesi Yazarı Güngör Uras ve Hasan Cemal"in yanı sıra iş, sanat ve reklam dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Ödül töreninin ardından düzenlenen “Kırmızı Parti”de ise şarkıcı ve söz yazarı Nil Karaibrahimgil, şarkılarıyla katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.