Kınalı kuzular için uğurlama öncesi çeşitli eğlenceler düzenlendi. Nazilli İlçesi"nden silahaltına alınacak 1990/4 tertiplerin askere sevgi Nazilli"nin çeşitli yerlerinde eğlenceli törenle askeri birliklerine bayram havasında uğurlandı. Nazilli"ye bağlı Aksu Köyünden hazır asker olarak bulunan gençler vatani görevlerini yapmak üzere hayır duaları ile köylerinden birliklerine uğurlandı. Gençleri taşıyacak aracın arkasına asılına isimler ve gidecekleri yerlerin bulunduğu afiş ise dikkat çekti.
Yapılan asker uğurlama töreninde davul zurna eşliğinde halay çeken vatandaşlar, yakınlarını askere göndermenin gururunu yaşadılar. Binlerce asker yakınının katıldığı uğurlama töreninde askerler omuzlarda gezdirilirken, “En Büyük Asker Bizim Asker”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” ve “Her Türk Asker Doğar” şeklinde sloganlar atarak tekbir getirdiler. Yaşanan sevinç, otobüslerin hareket saati yaklaşırken hüzne dönüştü. Evlatlarının vatan borcunu ödemek için asker ocağına gitmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten asker aileleri, evlatlarını askere göndermekten dolayı hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını dile getirdiler. Vatani görevini yerine getirecek olmaktan dolayı gururlu olduklarını belirten askerler, “Bu vatan bizim. Bu vatan için askere gidiyoruz. Bu vatana olan borcumuzu ödemek istiyoruz. Gerekirse bu vatan için şehit olmaya hazırız. Bu bayrak için gerekirse kanımızın her damlasını akıtırız” dediler.
Daha sonra askere gidecek gençlere harçlık olmak üzere vatandaşlar tarafından para toplandı. Asker adayları daha sonra vedalaşarak asker ocağına uğurlandılar.