Erdoğan, Ergenekon"a ailesinin karıştırılmasına tepki gösteren Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar için “Kimyası bozulmuş” yorumunda bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar"ın, Ergenekon soruşturmasının 2. iddianamesinde eşi ve ailesi ile ilgili yer alan iddialara yönelik kendisine çağrı yapmasına sert tepki göstererek, “Bu aralarda ciddi manada kimyası bozulmuş durumda” dedi.
NTV"de dün akşam gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, ikinci Ergenekon iddianamesiyle ilgili olarak, “Bu bir yargı süreci, benim bir değerlendirme yapmam sözkonusu olamaz” diye konuştu. Erdoğan, Dündar"ın canlı yayındaki tepkisinin sorulması üzerine de, şunları kaydetti:

"Beni niye karıştırıyor"
“Ben o metnin tamamını bilmiyorum. Arkadaşlarım kısa bir şeyini ifade ettiler. O iddianemeyi hazırlayan Tayyip Erdoğan değil. Savcı, yargı bu iddianameyi hazırlamış. Ben bu sürecin içerisine giremem diyorum. Fakat, Sayın Dündar, beni ve Adalet Bakanı"mı eşimizle mukayese yaparak kendi eşini ne için bu işe karıştırıyor? Burada ne yapacaktır? Yargı süreci düzeltecektir. Varsa var, yoksa yok. Kalkıp şahsımla ilgili açıklama yapıyor. Nedir bu öfke? Bu aralarda ciddi manada kimyası bozulmuş durumda. Sadece bununla başlamıyor. Bundan önce başlayan bir süreç bu. Yani şu anda memuriyetini tam anlamıyla gayet güzel bir şekilde yerine getiriyor. Yaptığı iş bu. Yaptığı görevi dürüst yapmak lazım. Geç bu işi, ne dürüst haberciliği. Sadece memuriyetinin gereğini yapıyor. Ve seçimi farklı bir atmosfere sokarak sürdürmenin gayreti içerisinde. Belki de bu isyanlar oradan da geliyor olabilir.”
Erdoğan, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu"nun da içinde bulunduğu helikopter kazasının ardından enkazdan kurtulan olup olmadığı sorusu üzerine, “Muhsin Bey ve diğer arkadaşlara rahmet diliyorum. Bugünkü gelişmeler ortada, biz kaza ve kadere inanmış insanlarız” dedi.

"Ortada bir lider var"
Erdoğan kazanın ardından yaşanan bilgi kirliliğini de şöyle yorumladı: “Bizler kesin konuşmadık. Tabi öyle şeyler söylendi ki spekülasyonlara ve psikolojik noktada bir krize yol açtı. Hep birlikte çalışmanın gayreti içinde olduk. Ortada bir lider var. Bizler hükümet olarak devlet olarak elimizden geleni yapmanın gayreti içinde olduk. Samimiyetimle söylüyorum. Her gelen teklif değerlendirilmiştir. Ben oradayken BBP"den iki temsilciyi, vali ve emniyet genel müdürü ile helikoptere bindirdim, "siz nereyi istiyorsanız orası gezilsin" dedim.”

MİLLİYET