İstanbul’da hırsızlık operasyonunda yakalanan şüphelilerin kendilerinden fazla hesap aldığını düşündükleri kebapçı ile kiraya zam yapan ev sahibini de soydukları belirlendi.
 
Pendik ve Kartal’da artan hırsızlıklarla ilgili çalışma başlatan Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, varlığını belirledikleri şebekeyi teknik ve fiziki takibe aldı. 2 ay boyunca sürdürülen çalışmalarda, şebeke üyelerinin kimlik ve adresleri belirlendi. Ardından Kartal ve Pendik’te bulunan 15 ayrı adrese yönelik önceki gün eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. 
 
Operasyonlarda, 17 yaşındaki şebeke lideri Y.K.’nın da aralarında bulunduğu 3’ü çocuk 14 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerin 7’si ilgileri olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. Zanlıların ifadeleri doğrultusunda çalındığı anlaşılan çok sayıda laptop bilgisayar, plazma televizyon ile çeşitli elektronik malzemeler satıldıkları yerlerden toplanarak sahiplerine teslim edildi. Zanlıların üzerlerinden bir miktar esrar da ele geçirildi.
 
Yapılan soruşturmada, şebeke üyelerinin çoğunluğu hırsızlık olaylarından oluşan 12 ayrı suç olayına karıştıkları tespit edildi. Şebeke üyelerinin kiraya zam yapması üzerine kaldıkları evin sahibinin evine girerek soygun yaptıkları, ayrıca kendilerinden fazla hesap aldığını düşündükleri yemek yedikleri kebapçının televizyonun çaldıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3’ü çocuk 7 kişi Kartal Adliyesi’ne sevk edildi. (DHA)