Belediye ekipleri tarafından yapılan taramalar sonucunda belirlenen, 22 mahallede 750, Sevgi Evleri"nde yaşayan 30, Kadın Sığınma Evi"nde kalan 20, Hafıza Güçlendirme Merkezi"ne 25, Hacı Hüseyin Aslan Eğitim Uygulama Okulu"na 150, Atatürk İş Eğitim Okulu"na 150 kişilik olmak üzere günde toplam bin 125 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapılıyor.
Aydın Belediyesi Hizmet Ağı"nın seyyar mutfağında günlük olarak hazırlanan yemekler ihtiyaç sahibi vatandaşların hastalık durumları ve istekleri göz önünde bulundurularak son derece steril bir ortamda kalori ayarına göre hazırlanırken, yardım alan kişilerin tamamının mağdur, kimsesiz, engelli, yatalak, yaşlı ve yoksul kişilerden oluşuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kentimizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerimize bulundukları sıkıntılı konumdan biraz olsun kurtarmak, huzurlu ve mutlu olmalarını sağlamak için bu hizmetlerimizi sosyal belediyecilik anlayışımızla yürütüyoruz” dedi.
Ümitlerin tükendiği anda belediyenin sıcaklığını yanlarında hissetmelerinin çok manidar olduğunu belirten ihtiyaç sahipleri, “Yarın"ın endişesi ile yaşamak çok ağır bir duygu. Bu hizmeti ile Belediye bize fırtınalı bir günde sığınacak liman gibi oldu. Bize her gün sıcak yemek servisi yapan ve bu hizmette emeği olan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyet duygularını dile getirdiler. iha