SOSYAL Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nun İzmit’teki Kassel Çocuk Köyü’nde kalan ve bir ilköğretim okulunun anasınıfına devam eden 6 yaşındaki Gülcan Danışman menenjitten öldü.
 
17 ağustoıs Marmara Depremi’nin ardından Almanya’nın Kassel Belediyesi’nin yaptırıp Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na devrettiği Kassel Çocuk Yuvası’nda kalan Gülcan Danışman önceki gün aniden rahatsızlandı. Anne babası ayrıldıktan sonra yurda verildiği belirtilen ve aynı zamanda Yahyakaptan Mahallesi’ndeki bir ilköğretim okulunun ana sınıfına giden Gülcan, yüksek ateşle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Burada yapılan kontrollerinde çok hızlı seyreden ve son derece bulaşıcı da olan menenjit hastalığına yakalandığı belilenen minik Gülcan doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Gülcan Danışman’ın ölümünün ardından Kassel Çocuk Köyü tamamen dezenfekte edildi, burada kalan çocuklar hastanelere götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Buradaki görevlilerle öğretmenlerden de boğaz kültürü için örnek alınıp, aşıları yapıldı.
 
BOŞANAN ANNE- BABASI İSTEMEMİŞ Gülcan Danışman 1 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığı ve iki tarafın da bakamayacağını belirtmesi üzerine devlet korumasına alındığı belirtildi. Adı açıklanmayan babasının zaman zaman Gülcan’ı ziyarete geldiği, ancak annesinin yaklaşık bir yıldır kızını arayıp sormadığı kaydedildi.
 
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Hamdi Kadığolu olayı doğrulayarak şöyle dedi: "Çocuğumuzun menenjitten öldüğü doğru. Çocuk aniden ateşlendi ve hemen hastaneye kaldırıldı. Burada menenjit teşhisi konuldu. Çok hızlı seyreden bir rahatsızlıkmış. Beyindeki iltihaplanmanın ardından kısa sürede ölüme neden olabiliyormuş. Biz kurumumuzda tüm önlemleri aldık ve çocuklar ile görevlilerin gerekli aşılarını yaptırdık."