Küçük, “terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan"ın beyni olduğu” yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine, “Kimsenin beyni değilim” diyor

“Sürekli olarak silahlı terör eylemlerini gerçekleştiren, kadın çocuk demeden birçok kişiyi öldüren ve askerlerimizi şehit eden terör örgütü PKK"nın eylemlerinde sizin bir talimatınız ve yönlendirmeniz oldu mu?” şeklindeki soruya Küçük, şöyle cevap veriyor:
“Ben kimsenin beyni değilim. Ancak benim görüşlerim o kadar çok yayılıyor ki ben Türkiye"nin görüşlerini değiştiriyorum. Ben bu işlere girdiğimde yani diyelim ki Kürtler üzerine tezler yazdığımda çok önceleri silahlar patlamıştı. Ben hiçbir zaman Kürtlerin Türkiye"den ayrılmasını istemedim.”
“PKK"nın yapacağı eylemlerde strateji belirlemede sizin katkınız nedir?” şeklindeki bir başka soruya ise Küçük, “Hiçbir katkım yoktur. Hiçbir siyasi silahlı eyleminde strateji belirleme gibi bir konumum yoktur” diye cevap veriyor. “Eli kanlı terör örgütü PKK"nın şu anki konumuna gelmesinde sizin ne şekilde katkınız oldu?” şeklindeki bir diğer soruyu ise Küçük, “Ben Abdullah Öcalan"ın teorisyeni değilim. Bu konuda bir teori üretmedim. Ancak Türkiye solculuğu için teoriler üretmeye çalışırım. Öbür kısmı benim dışımdadır” diye cevaplıyor.