AK Parti’nin Kürt kökenli milletvekilleri, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in KCK tutuklamalarıyla ilgili olarak“Ya istifa edin ya da halk yüzünüze tükürür" sözlerine tepki gösterdiler.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Bizi öldürmek kolay ama kimse yüzümüze tüküremez” diye cevap verdi.

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, KCK tutuklamaları ile ilgili olarak AK Parti'nin Kürt kökenli vekillerine “Ya istifa edin ya da halk yüzünüze tükürür’ sözlerine AK Parti milletvekilleri Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Ziver Özdemir, Eşref Taş, Emin Dindar ve Mustafa Bilici Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek cevap verdi.

BDP'LİLER 5 YILDIZLI OTELLERDE EĞLENİYOR

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, kendileri ile siyasi arenada konuşamayanların, halkı galeyana getirmeye çalıştığını belirterek, “Özgürlük de demokrasi mücadelesi veriyoruz. Biz zalimlere karşı yeri geldiğinde nasıl davranacağımızı çok iyi biliyoruz. Kendilerinin çocukları lüks arabalara binecek, 5 yıldızlı otellerde eğlenecek, kendi çocuklarını şiddetten uzak tutacak ama kendi halkının çocuklarının ellerine taş ve Molotoflar vererek hapse yollayacaklar. Hadi oradan. Bu mudur Kürt halkını savunmak” dedi.

Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, yeri geldiğinde KCK operasyonlarını da eleştirdiklerini belirterek, “Ne dediklerini çok iyi bilecekler. Bizi öldürmek kolay, biz öldürebilirler ama yüzümüze tüküremezler. Buna izin vermeyiz” dedi.

BDP’nin kan üzerinden siyaset yaptığını belirten Ensarioğlu, Leyla Zana’nın açıklamalarına atıf yaparak, “Çocuklar üzerinden, kan üzerinden siyaset yapıyorlar. Leyla Zana’nın sesini duysunlar” dedi.

Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise Baydemir’in açıklamasının zamanlamasına işaret ederek, “Biz bu hakaretleri misliyle iade ediyoruz. AK Parti bu sorunu çözmek için samimi şekilde davranıyor. Zaten çözecek. İşte bu açıklamanın zamanlamasına bakmak gerek. Çünkü onlar sorundan besleniyor, sorunun çözümünü istemiyor” dedi.