Tüzmen’in öğrencilik yıllarını anlatırken “Devrimcileri dövüp dövüp atıyorduk” sözleri tepki çekti. O dönemde Öğrenci Birliği Başkanı Bülent Forta “Tüzmen’i tanımıyorum bile” derken, gazeteci-yazar Yetkin, “Atma ben de ODTÜ’deydim” diye konuştu

Eski Bakanlardan Ak Parti Milletvekili Kürşad Tüzmen’in öğrencilik yıllarını anlatırken “Devrimcileri dövüp dövüp atıyorduk” sözleri tepki çekti. ODTÜ mezunu ünlü sanatçı Suavi, “Tüzmen’in dövme kabiliyeti olsaydı Aydın Ayaydın’ın çocuğundan dayak yemezdi” derken Bülent Forta ise “Ben o dönem öğrenci birliği başkanıydım, Tüzmen’i tanımıyorum bile” diye konuştu. Tüzmen’in Hürriyet gazetesinde yayımlanan röportajında “Zaten çıldırmış adamım. ‘Şu Çılgın Türkler’i okumadınız mı? Atatürk de bir çılgındı. ODTÜ’de ülkücüydüm. Devrimcileri dövüp dövüp atıyordum. İki ülkücü vardı: Biri Kürşad Tüzmen, diğeri Üzeyir Kaptan. İkimiz, 10 bin kişilik okulu sustaya çevirmiştik. Zafer Çağlayan diyor ya, ‘Eskiden tanışıyoruz’ diye. O zaman ülkücüydü, şimdi ‘Kürt’üm’ diyor; fark etmez, ülkücü türkücü... ODTÜ’den gider, Yükseliş’te onları dayaktan kurtarırdım” ifadelerini kullandı. Bu açıklama aynı dönemlerde öğrenci olan bazı ODTÜ mezunlarının tepkisini çekti.

Hayal dünyası geniş

Gazeteport’un haberine göre o dönem ODTÜ’de okuyan Suavi, “Böyle bir şeyin olması mümkün değil, o döneme damga vurmuş sosyalist öğrencilerin hepsi ODTÜ’den çıkmıştır” dedi.

MÜYAP Başkanı Bülent Forta, Tüzmen’i tanıyıp tanımadığı ile ilgili “Ben o dönemde öğrenci birliği başkanıydım. Öyle birini tanımıyorum bile” dedi. Tüzmen’in söylediği şeylerin tamamen bir komedi olduğunu kaydeden Forta, konuşmasına şöyle devam etti: “Ben o dönemde dövülüp atılan bir devrimci hatırlamıyorum. Kürşat Tüzmen’in hayal dünyası çok geniş. Bu açıklamaların ciddiye alınır bir tarafı yok. 10 bin kişilik okulun 2 kişiden korktuğunu söylemesi ise tamamen uydurulmuş bir ifadedir” diye konuştu.

Ülkücüler barınamıyordu

Dönemin Öğrenci Temsilcileri Konseyi üyelerinden olan ODTÜ mezunu Murat Yetkin de “ODTÜ’nün büyüklüğünü göz önüne alınca mühendislikle idari arasında 1.5 km mesafe vardı, 10 bin sayısı da abartılmıştır, o idariyi susta durdurmuştur düşüncesiyle o dönem idaride okuyan arkadaşlarla görüştüm. Orada da tanıyan yok. Açıkçası iki gündür millet kahkahalar içinde birbirine ‘Kürşad yoksa seni mi dövdü de gizliyorsun’ diye telefonlar açıyor. Keşke o dönem ODTÜ’de okumuş başkalarına da sorsanız, onlar da anlatsa..”
Yetkin’in “esas ona sorun” dediği MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ise, Tüzmen’i 12 Eylül öncesinde tanımadığını, 1976-77’den sonra ülkücülerin ODTÜ’de barınamadığını söyledi., ?“Yükseliş olarak ifade ettiğimiz Ankara Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi ise ülkücülerin elindeydi, kimsenin korumasına gerek yoktu” dedi