ÇÜNKÜ: HÜKÜMETİN GÜNDEMİNDE AF YOK
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, bakanlığının ve Hükümetin gündeminde affın söz konusu olmadığını belirterek, ''Hiç kimse, af çıkacak düşüncesiyle lütfen aklına suç işlemeyi getirmesin'' dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Şahin, ''Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayısının 100 bini geçmesinin nedenlerinin'' sorulması üzerine, bunun sosyo ekonomik nedenleri olabileceğini söyledi. Bakan Şahin, ''Nüfus artışı olabilir ama ben en önemlisi olarak son yıllarda suç ve suçluyla mücadelede Türkiye'nin başarılı olmuş olmasını gösteriyorum'' dedi.

Organize suç örgütleriyle mücadelede son yıllarda önemli başarılar elde edildiğini anlatan Mehmet Ali Şahin, ''Endişeye hiç gerek olmadığı kanaatindeyim, her türlü tedbiri alıyoruz. Sayının artmış olması dikkatleri çekiyor ancak bu sayının artmış olması yeni tedbirler almamızı da gerektirdi, tedbirleri alıyoruz'' diye konuştu.

''Geçmiş dönemde çıkmış aflar bu sonucu etkiledi mi? Hükümetin gündeminde yeni bir af var mı?'' şeklindeki sorulara karşılık da Adalet Bakanı Şahin, Türkiye'de periyodik aralıklarla bir takım aflar çıktığını, bu afların çıkmış olmasının, suç işlemeyi düşünen kişileri, ''Nasıl olsa bir af daha çıkar, kurtulurum'' şeklinde bir düşünceye itmiş olabileceğini belirtti.

Bakan Şahin, ''Şunu herkes iyi bilsin, Adalet Bakanlığı'nın gündeminde, hükümetimizin gündeminde bir af söz konusu değildir'' dedi.

Affın çıktığı 1999 yılında muhalefet milletvekili olarak Parlamento'da bulunduğunu hatırlatan Şahin, ''Orada, 'Her af suç ve suçluyu artıran bir etken oluyor' demiştim. Şimdi Adalet Bakanıyım, bu sözümün arkasındayım'' şeklinde konuştu.

Nethaber