Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, katsayı konusunda Danıştay'ın kararının ardından açılan davalarla hukuki süreci işletmeye devam ettiklerini söyledi. Özcan, öğrencilerin davalardan çıkacak sonucu beklemeksizin sınava aynı hızla çalışmaya devam etmeleri gerektiğini vurguladı. Teknik Eğitim Vakfı (TEKEV) Genel Merkez Yönetim Kurulu ve Teknik Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu'ndan oluşan bir heyet, Mesleki Teknik Orta ve Yüksek Öğretim Sistemi ile ilgili son düzenlemeleri ve gelişmeleri değerlendirmek üzere, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı makamında ziyaret etti. Meslek lisesi öğrencilerinin üniversiteye girişte kesinlikle mağdur edilmeyeceğinin altını çizen YÖK Başkanı Özcan, şu değerlendirmede bulundu: “Bu konuda samimi ve kararlıyız. Teknik Eğitim Vakfı ve Teknik Öğretmenler Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının desteğine ve katkılarına ihtiyaç duyuyoruz. Yaptığınız ziyaretler bize güç veriyor.”

ÇUBUKÇU'YA ZİYARET

Öte yandan dün YÖK Başkanı Özcan, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu makamında ziyaret etti. Görüşmede, Danıştay'ın 'katsayı' ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı konusunda yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca “fen edebiyat fakültesi öğrencilerine pedegojik formasyon verilmesi' konusu da ele alındı.

Genç Sivil'den ihtarname

Kendilerini Genç Sivil olarak nitelendiren bir grup, Danıştay'ın YÖK'ün meslek liselerine yönelik uygulanan katsayı ayrımcılığını kaldıran kararın yürütmesini durdurmasının Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirten bir ihtarname çekti./yeni şafak