Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa Finansal İstikrar Fonunun (ESFS) genişletilmesi kararını hiç kimsenin kolay vermediğini söyledi.

Schaeuble, Federal Meclis'te ESFS?in genişletilmesi konusunda yaptığı konuşmada, tüm dünyadaki insanların büyük bir mali kriz olabileceği yönünde endişe duyduklarını belirterek, "Hiç kimse bu kararı kolay vermiyor" dedi.

ESFS kurtarma şemsiyesinin Federal Meclis'ten geçtikten sonra gizli bir şekilde yükseltilmeyeceğini, bu konuda hiç bir şeyin gizlenmediğini ve yükseltilmesinin tartışılmadığını vurgulayan Schaeuble, muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) kendisinin meclisi kandırdığı yönündeki söylemlerini "ciddiyetsiz" olarak nitelendirdi.

Schaeuble, gelecekte bu konuda bir değişiklik olması durumunda, buna Federal Meclis'in karar vereceğini belirtti.

Yunanistan'a yapılması öngürülen bir sonraki yardım konusunda Avro Grubu'nun muhtemelen 13 Ekim'de karar vereceğini belirten Schaeuble, bu konudaki kararın açık olduğunu, Yunanistan'a 8 milyar avronun verilmemesi durumunda bu ülkenin yakında iflasa gidebileceğini kaydetti.

Schaeuble, bu konuda Troika'nın raporunun beklenmesi ve Atina'nın uzun vadede yeniden rekabet edebilirliğine bakılması gerektiğini belirtti.