Eşcinsellikle ilgili “Doğuştan mı, değil mi?” ve “Eşcinsel sanatçılar topluma kötü örnek oluyorlar mı, olmuyorlar mı?” tartışmalarının yaşandığı son günlerde cinsel kimliğini saklamayan Cemil İpekçi de tartışmaya katıldı.

CNN TÜRK'te ekrana gelen “Çok Farklı” programında konuşan İpekçi, özellikle Bülent Ersoy ve Zeki Müren'e yöneltilen topluma kötü rol model oldukları yönündeki eleştirilere tepki gösterdi.

İpekçi, “Sayın Zeki Müren de, Sayın Bülent Ersoy da ödüllerini almışlarsa hakikaten demek ki, halk tarafından sanatlarıyla almışlardır. Dayatma ile alamazsınız böyle bir şeyleri ve bence zaten sanatçıların da, insanların da, cinsel kimlikleri birinci kimlikleri değildir. Birinci kimlikleri sanatlarıdır ve dünyaya verdikleridir” diye konuştu.

Bugüne dek kendisine bakarak cinsel kimliğini değiştiren kimseyi görmediğini belirten İpekçi, şöyle konuştu:

“Kimse cinsel tercihini bir başka birisini çok beğeniyor diye değiştirmez, sanatçı diye o cinsel tercihe yönelmez. 62 senedir benden etkilenen kimse görmedim. Yani bana benzemeyi bıyığıyla, saçını kazıtmalarıyla belki benzemeye çalışan oldu ama tercihime geçen, eşcinsel olan arkadaşlarımı görmedim.
” Milliyet