Seçim öncesi yeni yüzleri partisine katmaya hazırlanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MYK üyelerine “kontenjan” ayrıcalığını da kaldırııyor. “MYKüyelerinden kimse benden Ankara, İstanbul, İzmir’i istemesin” diyen CHP Lideri’nin, birkaç isim dışında “A Takımı”nın önseçime girmesinden yana olduğu belirtiliyor

Haziran 2015 seçimleri yaklaşırken HABERTÜRK, CHP kulislerinin nabzını tuttu. Kulislere göre “Ben önseçime gireceğim; herkese de önseçimi öneriyorum. Kimse benden Ankara, İstanbul, İzmir’i istemesin” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu anda milletvekili olan MYK üyelerinin önemli bir bölümünün önseçime girmesinden yana. 

CHP Lideri’nin MYK’ya taşıdığı ve milletvekili olmayan yeni isimlerden Mehmet Bekaroğlu, Enis Berberoğlu ve Burhan Şenatalar’ı İstanbul’dan, Murat Özçelik’i Adana veya Mersin’den, Selin Sayek Böke’yi ise Hatay’dan “kontenjan” ayrıcalığıyla aday göstermesi bekleniyor. 

CHP Lideri’nin partiye katılacak yeni yüzlere yer açmak için Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey’i İzmir’e, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu ise Adana’ya kaydırabileceği belirtiliyor.

Ankara’dan aday olmak için nabız yoklayan Parti Sözcüsü Haluk Koç’un Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine yine Samsun’dan önseçime girmesi beklenirken; genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl, Seyhan Erdoğdu ve Sencer Ayata’nın Ankara’dan; Ercan Karakaş ve Yakup Akkaya’nın İstanbul’dan; Veli Ağbaba’nın Malatya’dan; Bülent Tezcan’ın Aydın’dan; Faik Öztrak’ın Tekirdağ’dan ön seçime girmeleri kesin gibi. 

KILIÇDAROĞLU RUHANİ LİDERLERLE BULUŞACAK

Bu arada seçim öncesi toplumun değişik kesimlerinin nabzını tutan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarın; Rum, Ermeni, Süryani ve Musevi cemaatinin ruhani liderleriyle İstanbul’da bir araya gelecek.