İçişleri Bakanı Beşir Atalay, belgesi olmayan veya vatandaşlık numarası yazılı kimliği bulunmayan kişilerin biraz da yaşlı insanlar olduğunu kaydederek, "Onların gerekirse evlerine gidilerek TC kimlik numaraları yazılacak" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun TC kimlik numarası bulunan kimlik belgesiyle oy kullanılabileceğini, numarası olmayan belgelerin bir an önce değiştirilmesi gerektiği şeklindeki açıklamasına İçişleri Bakanı Beşir Atalay, geldiği Van'da cevap verdi.

Belgesi olmayan veya vatandaşlık numarası yazılı kimliği bulunmayan kişilerin birazda yaşlı insanlar olduğunu kaydeden Bakan Atalay, onların gerekirse evlerine gidilerek TC kimlik numaralarının yazılacağını belirtti.

Bu konu ile ilgili dün bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Bakan Atalay, "Biz bir de medyada konu ile ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu sayı aslında çok yüksek değildir. Daha bir aydan fazla bir süre vardır. Bunun için herkes belgesini alsın. Biz de gayret ediyoruz. Bakanlık olarak ben dün konu ile ilgili genelgeyi imzalayarak ilgili kurumlara gönderdim" dedi.

Vatan