Utandıran görüntüler İçişleri'ni harekete geçirdi. Polis elbiselerinin teminini araştırmak için iki başmüfettiş görevlendirildi. Yeni önlemler kapsamında, polis kimliği dijitalleşecek. Kimliğini göstermeyen polise ceza verilecek. Polis kıyafeti satışı sınırlandırılacak.


Türkiye'yi ayağa kaldıran Avcılar'daki müzikhol baskını sonrasında İçişleri Bakanlığı, yeni önlemler almak için harekete geçti. Kimlik gösterme zorunluluğu bulunan polislerin, bu kuralı ihlali halinde ceza verilecek.
İstanbul'daki polis kıyafetli kişilerin bir gece kulübünü basması üzerine İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili iki polis başmüfettişini görevlendirdi. Müfettişlerin, olayı polis kıyafetlerinin nasıl temin edildiği noktasında araştıracağı ve alınması gereken önlemler üzerinde çalışacağı öğrenildi.

SATIŞLARA SINIRLAMA

Bu kapsamda polis kıyafet ve aksesuarlarının satışlarını sınırlayıcı tedbirlerin gündeme gelecek.. Tedbirler arasında polis kıyafetlerinin sadece polis kimliği taşıyanlara satılması için sıkı denetimler yaplması da yeralıyor. İçişleri Bakanlığı başka önlemler için de çalışmalara başladı. Bu önlemlerin başında polis kimliklerinin yeniden düzenlenmesi geliyor.

DİJİTAL KİMLİK GELİYOR

Dijital ortamda hazırlanacak yeni kimliklerin, sahtesinin yapılması mümkün olmayacak. Uzaktan dahi bakıldığında ayırdedici özellikleri bulunacak ve kokartla birlikte kullanılacak. Her polise dağıtılacak kimlik kullanma talimatında geçmişte olduğu gibi her olayda polis kimliğinin gösterilmesinin zorunlu olduğu hatırlatılacak. Şikayet halinde kimliğini göstermeyenler hakkında işlem yapılacak. Bu doğrultuda 81 kente genelge gönderilecek. Ankara Balıkçıoğlu Pasajı'nda polis elbisesi satan esnaf ise kendilerini savundu. Esnaflar, satış sırasında alıcılara kimlik sorduklarını belirtti.


Avcılar'daki skandal mevzuatı değiştiriyor

Avcılar'da infial yaratan görüntüler, toplum vicdanında yara açtığı gibi yetkilileri de harekete geçirdi. Bir daha bu görüntülerin yaşanmaması için her türlü önlem alınacak.