Baykal, gazetecilere ve küçük bir kıza kendisine ikram edilen börekten yedirdi.

Baykal, “Kimliklerimiz, etnik kökenimiz, içinden geçtiğimiz birikimler, mezheplerimiz, inançlarımız farklı olabilir. Ama, hep birlikte milletçe ve dayanışma içinde olmamıza engel olmamalıdır” dedi

Kurban Bayramı"nı memleketi Antalya"da geçiren ve bayram namazını torunlarıyla kılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Etnik kökümüz, kökenimiz, inançlarımız farklı olabilir. Ama bu farklılıklar, bizim hep milletçe ve dayanışma içinde olmamıza engel olmamalıdır” dedi.
Konyaaltı Caddesi"ndeki evinin önünde CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan ve Hüsnü Çöllü, İl Başkanı Ömer Melli, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Can Deniz, torunları Mehmet ve Alican tarafından karşılanan Baykal, Kalekapısı"ndaki Tekeli Mehmet Paşa Camii"nde bayram namazını kıldı. Torunlarıyla aynı safta namaz kıldıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Baykal, bayramların toplumun birlik ve beraberliği açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"İşine bak" yanıtı
“Bayramlar, yalnız olmadığımızı, tek başına yaşamadığımızı, başka pek çok insanla birlikte ortak değerlerimiz olduğunu bir kez daha hatırlatır, düşündürür. Bu bayramın da hepimize güzel duygular yaşatmasını diliyoruz. Buna hepimizin, Türkiye"nin ihtiyacı var. Ülkemizde ve pek çok ülkede büyük acıların yaşanmakta olduğunu biliyoruz.
Böyle bir bayram gününde, bu acıların aslında ne kadar anlamsız, temelsiz, geçici nedenlere dayalı olarak yaşanmakta olduğunu hep birlikte bir kez daha düşünmeliyiz.”
Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Farklı kimliklerimiz olabilir. Etnik kökenimiz farklı olabilir. İçinden geçtiğimiz birikimler, mezheplerimiz, inançlarımız farklı olabilir. Ama hep birlikte milletçe ve dayanışma içinde olmamıza engel olmamalıdır. Geçmişte bayram günlerinde çok acılar yaşadık. Artık umarım bunlara son verilir.
Cumhuriyet Meydanı"nda yürürken bir gazetecinin, “Kurban kesiyor musunuz?” sorusuna Baykal, “İşine bak” diye yanıt verdi. Baykal, Avcuoğlu Börek Salonu"ndan eşi, kızı, damadı ve torunları için börek aldı.
Kendisine ikram edilen böreği yanındaki gazetecilere elleriyle yediren Baykal, Ankara Simitevi"ne de uğradıktan sonra bayramlaşmak için evine geçti.