Kimlik bilgileri kullanılarak iki ayrı şirketten adına çıkarılan GSM hatlarının borçları nedeniyle iki aracı haczedilip otoparka çekilen Hakan Çamur  (48), hayvan çiftliğinde özel köpekler yetiştirdiğini söyledi. Kestel ilçesinde tapu işleri takibi için 2011 yılında bir arzuhalciye verdiği kimliğinin o günden bu yana kayıp olduğunu belirten Hakan Çamur, "Bir yıl sonra  iki GSM şirketinden beni aradılar ve borcum olduğunu, adıma ihbarname  gönderildiğini söylediler. Bu evrak benim elime geç geçti, ardından Kayseri ve  İzmir adliyelerinden icra dairelerinden birçok evrak gelmeye başladı.

Ne olduğunu  anlamadım.'' dedi. Mağduriyetinin sebebini anladıktan sonra savcılığa ve emniyete ifade  verdiğini dile getiren Hakan Çamur, şöyle konuştu: ''Sayfalarca kağıda sanki suçluymuşum gibi imza attım. GSM  şirketlerine yazılar yazdım, faks geçtim, aradım ama kimse benimle ilgilenmedi.  Beni mağdur ettiler.

İki aracıma haciz nedeniyle yakalama kararı çıkarılmış. Şu  anda halen iki aracım da bağlı ve otoparkta duruyor. Adıma kredi çekmeye  çalışmışlar ama ticari sicilim olduğu için becerememişler. Benim suçum, günahım  ne? Halen yakalamalar kalkmadı ve araçlarımı kullanamıyorum. Ticari hayatımı  bitirdiler, çok mağdur oldum.''


Çamur, 4 yıldır bu davalarla uğraştığını ve uyuyamadığını anlatarak,  ''Bu işi yapan kişilerin isimleri belirlendi ama nerede olduklarını bilmiyorum.  En son bir gazetede emsal bir karar gördüm. Benim gibi mağdur bir kişi davayı  kazanmış. Ben de bunun üzerine hukuk işlemleri başlattım ve üzerine gideceğim.  Türkiye'de benim gibi mağdur çok. 60 bin lira değerindeki iki aracım çalışmadığı  zaman ben nasıl iş yapacağım? Yetkililerden yardım istiyorum.'' şeklinde konuştu.


Tüketiciyi Koruma Dernekleri yetkilileri ise vatandaşların haberi  olmadan adına GSM hattı ve cep telefonu alındığı yönünde çok sayıda şikayet  aldıklarını bildirdi. Bu konuda vatandaşları uyaran yetkililer, mağduriyetin e-devlet şifresi üzerinden araştırma yapıldığında ortaya çıktığını ifade etti.

 

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA İNDİR!