Polis tarafından yakalanan K.Y. ve üniversiteli arkadaşı 20 yaşındaki A.A. kendisini görüntüleyen gazetecilere elindeki dergileri fırlattı.

            Aydın’da yaklaşık bir ay önce makbuz kesmeden sakatlar derneği adına dergi satan K.Y. polis tarafından gözaltına alındı. Polise M.A.E. adına düzenlenmiş sahte kimliği veren K.Y.’ye dernekler masası tarafından kabahatler kanunu gereği para cezası kesildi. Denizli’de yaşayan kimliğin asıl sahibi M.A.E.’ye bir süre sonra ceza tebliğ edildi. Kendisinin Aydın’da hiç bulunmadığını ve böyle bir suça karışmadığını bildiren E., dernekler masasına bir fotoğrafını gönderdi. Yakalanan kişi ile fotoğraftaki kişinin aynı kişi olmadıkları bu sayede tespit edildi.
 
            Önceki gün Fatih Mahallesi’nde iki kişinin makbuz vermeden sakatlar derneği adına dergi sattığı ihbarını alan polis ekipleri K.Y. ile Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı 2. sınıf öğrencisi A.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Polise yine M.A.E. adına düzenlenen kimliği gösteren K.Y.’nin gerçek kimliği tespit edildi. Hırsızlık, dolandırıcılık ve mala zarar verme gibi 15 ayrı suçtan arandığı belirlenen K.Y. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Şehit Rüştü Ünsal Polis Merkezi’ne teslim edildi. K.Y. ve A.A. kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına ellerindeki dergileri atarak saldırmak istedi. A.A. polisteki sorgusunun ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. 15 ayrı suçtan aranan K.Y ise mahkemeye sevk edildi.
1012aydinsakatlar.jpg
1012aydinsakatlar1.jpg
 
Fotoğraflar: Cem ULUCAN