Fuhuş yaptırmaktan 8 yıl ceza aldı, 27 bin TL borçlandırıldı

Kimliklerini çaldırdı, hayatı kabusa döndü

SİVAS'ta beden eğitim öğretmeni olarak görev yapan 31 yaşındaki Yeliz Çakır'ın hayatı, çaldırdığı kimlikleri nedeniyle kabusa döndü. Çakır, hiç gitmediği Batman'da fuhuş yaptırdığı suçlamasıyla 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı, adına çıkarılan telefon hatlarından 27 bin TL borçlandırıldı. Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Çakır, “Şimdi kendimi aklamak için çalışıyorum” dedi.

Sivas'ta 2 yıldır beden eğitimi öğretmenliği yapan Yeliz Çakır, memleketi Malatya'da 1998, Ankara'da ise 2003 yılında olmak üzere iki kez içinde nüfus cüzdanının bulunduğu çantalarını çaldırdı. Çaldırdığı nüfus cüzdanlarının yerine yenilerini çıkaran öğretmen Çakır'ın yaşamı, 2007 yılından itaberen kabusa dönmeye başladı. Çakır, hayatında hiç gitmediği Batman'ta S.D. ve F.D. adlı kız kardeşleri fuhuşu sürüklemek suçlamasıyla hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Gıyabında yargılanan öğretmen Çakır, bu davada 8 yıl hapis cezasına çarptırılıp, dosyası Yargıtay'a gönderildi.

Öğretmen Yeliz Çakır'ın nüfus cüzdanını eline geçirenler, adına 4 cep telefonu hattı alıp, 27 bin TL borçlandırdı. Çakır adına Diyarbakır'da bir banka şubesinde döviz hesabı açtırılırken, Antalya'da üzerine ev alım satımı gerçekleştirildi.

Batman'da fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle çarptırıldığı 8 yıllık hapis cezası Yargıtay'da beklerken Yeşiz Çakır, kente gelerek savunma yapması için delil toplamaya başladı. Çakır, nüfus cüzdanını çaldırdığı dönemlerde gazetelere ilan verdiğini, ancak o ilanların bulunduğu gazeteleri kaybettiğini söyledi. Çakır, şunları anlattı: “Bu olup bitenlerden ancak 2007 yılında haberim oldu. Dava açıldığını öğrenince karakolu aradım. Sivas'ta nöbetçi mahkemede ifade verdim. Kimliğimi mahkemeye sununca serbest bıraktılar. Ayrıca Batman'daki adliye ile sürekli diyalog kurdum. Bana doyurucu bilgi ulaşmadı. Hiçbir bilgi almayınca, soluğa Yargıtay'da aldım. Meğerse dosyam onanmak için Yargıtay'a gönderilmiş. Şimdi de Yargıtay'da dosyamın akıbetini bekliyorum. Batman'a ilk kez geldim ve kimseyi tanımıyorum. Fuhuş bataklığına batan o kızları ne tanırım ne de bilirim. Kızların ifadelerinde hep adım yer almış. Hak etmediğim bir olayla karşı karşıyayım. Hem 8 yıl hapis cezası aldım, hem de borç batağıyla karşılaştım. Psikolojim bozuldu. Depresyon ilaçları almaya başladım. Herkesten adalet istiyorum. Hak etmediğim bir iftirayla karşılaştım. Nüfus cüzdanlarımı kaybetmeseydim, bunlar başıma gelmeyecekti. Batman Emniyet Müdürlüğü'nden adımı kullananların bulunmasını istiyorum. Benim o olayla yakından uzaktan ilgim yok. Ayrıca adıma çıkarılan telefon hatlarından 27 bin TL borçlandırılmışım. Adaletin yerini bulması tek arzum.”