AKP"de 12 Haziran genel seçimlerinde aday adayı olmayacak milletvekilleri belli oldu. Aralarında Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan"ında olduğu yaklaşık 20 milletvekili bu dönem mazeret bildirirek aday adayı olmadılar.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, dün itibariyle aday adaylığı için başvurmayan milletvekillerini açıkladı.

İpek, ANKA"ya yaklaşık 20 milletvekilinin aday adaylığı için başvurmadığını belirterek 16 milletvekilinin isimlerini şöyle sıraladı: "İzmir Milletvekili Mehmet Aydın, İstanbul Milletvekilleri Kemal Unakıtan, Özlem Türköne, Uşak Milletvikili Mustafa Çetin, Kütahya Millitvekili Hüsnü Ordu, Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi, Denizli Milletvekili Salih Erdoğan, Şanlıurfa Milletvekili Eyüp Cenap Gülpınar, Bartın Milletvekili Ülkü Gökalp Güney, Bursa Milletvekili Ali Kul, Ankara Milletvekili Faruk Koca, Ağrı Milletvekili Yaşar Eryılmaz, Amasya Milletvekili Akif Gülle, Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Osmaniye Milletvekili İbrahim Mete Doğruer ve Van Milletvekili Kerem Altun."

TÜRKÖNE"NİN YERİNE, EŞ TÜRKÖNE

Öte yandan aday adayı olmayan İstanbul Milletvekili Özlem Türköne"nin yerine eşi Mümtazer Türköne"nin aday adayı olmak için başvurduğu öğrenildi.(ANKA)

MİLLETVEKİLLİĞİ BİR İŞ MESLEK DEĞİL!

2 dönemdir milletvekili olan Erdoğan internethaber'in sorusu üzerine neden aday olmadığını şöyle açıkladı: "2 dönemdir milletvekiliyim. Sağlık sorunum yok. Milletvekili olarak yeterli hizmeti yaptım. Partimiz adaylığı üç dönemle sınırladı. Başbakan bile bunu söylerken yeni arkadaşlara yer açmak daha doğrusu olur diye düşündüm. Milletvekilliği bir iş meslek değil bir temsil makamı. Meclis'e noktayı koymuş oldu. Biraz da örnek alınsın. Partide başka noktalarda çalışmaya devam edeceğim." (İnternethaber)