CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yaptığı konuşmalarda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bir kez daha meydan okudu ve “Yüreği varsa çıksın söyleyin meydanlarda ’AKP’nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım’ desin. Ben de buradan söylüyorum. CHP’nin oyu düşerse ben genel başkanlıktan ayrılacağım” dedi. Kılıçdaroğlu dün şu mesajları verdi:
ERDOĞAN’IN BDP ELEŞTİRİLERİNİ CİDDİYE ALMIYORUM: (Beşiktaş’taki patlama sonrası Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyareti sırasında gazetecilerin soruları üzerine) Referandum sürecinden daha hareketli bir süreç yaşıyoruz. Miting meydanları daha hareketli. CHP’ye duyulan ilginin daha fazla olduğunu görüyoruz. Sayın Erdoğan’ın bana yönelik eleştirilerini çok ciddiye almıyorum. Ciddiye alınacak eleştiriler de değil ama kendisine güveniyorsa onun istediği televizyon kanalına gelsin. Eleştirilerini yüzüme karşı söylesin. Onun bütün eleştirilerine yanıt veririm ama kendisinin buna cesareti var mı tahmin etmiyorum. Cesur insanlar bu ülkeyi yönetirler. Korkak olanların ülkeyi yönetmeye hakları da yoktur. Ben buna inanıyorum.
BİZ 4. DEVRİME İMZA ATMAYA ÇALIŞIYORUZ: Biz demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz. 4’üncü devrime imza atmaya çalışıyoruz. Ancak telaş şuradan CHP’nin oyu yükseliyor, AKP’nin oyu düşüyor. Sayın Erdoğan diyor ki ’birinci gelmezsem’. Kimin oyu düşerse o genel başkanlıktan istifa etsin. Yüreği varsa çıksın söylesin meydanlarda ’AKP’nin oyu düşerse ben genel başkanlığı bırakacağım’ desin. Ben de buradan söylüyorum. CHP’nin oyu düşerse ben genel başkanlıktan ayrılacağım. Bu kadar basit.
RECEPLER DEĞİL HALK ZENGİNLEŞECEK: (Kağıthane’deki mitingte simit satan bir vatandaşa “Nasılsın simitçi kardeşim iyi misin?
Ayda kaç para kazanıyorsun?” diye sorduktan sonra) Recep kadar kazanamıyor musun? Recep köşeyi döndü biliyorsun. Halkın iktidarında, Recepler değil, halk  köşeyi dönecek, halk zenginleşecek, halk huzur içinde yaşayacak.  
 
 
 
 
EYÜP SULTAN’DA DUA ETTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’daki seçim programına başlamadan önce ilk durağı olan Eyüp’teki Eyüp Sultan Türbesi’ne girerek dua etti.  Kılıçdaroğlu daha sonra Eyüplüleri selamladı.
 
 
 
‘YÜRÜTMENİN USTASIYIM’ DİYOR BEN BİLİYORUM
(Ben yürütmeyim) diyor biliyorum o yürütmenin ustası. Gel istediğin yerde, halkın önüne çıkalım kim usta kim çırak ben sana göstereyim” dedi.