Alışveriş denince akla ilk kadınlar gelse de online alışverişte erkekler kadınları sollamaya devam ediyor. 
 
ARTIK mağaza mağaza dolaşıp kıyafet denemek, hangi ürünün, nerede daha uygun fiyatla satıldığını araştırmak mazide kaldı. Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de online alışverişin gelişmesiyle kadın, erkek pek çok kişi ihtiyaçlarını internet üzerinden karşılamaya başladı. 1998’de kurulan ve 13 yıldır teknolojik ürünlerden kozmetiğe, giyimden ayakkabıya pek çok farklı ürünü yelpazesinde bulunduran hepsiburada.com, online alışveriş denince ilk akla gelen sitelerden. Hepsiburada.com’un başında ise bir kadın, Aytuğ İğneli var.
 
Ayda 14 milyon ziyaretçi
 
Sitede birçok yeniliğe imza atan Genel Müdür İğneli “İnternet kullanıcılarının sayısı yükseldikçe onu takip eden 5-6 yıl içinde e-ticarette de ilerleme oluyor. Şu günlerde de böyle bir dönemi yaşıyoruz. Artık kadınlar da gençler de internetten daha çok alışveriş yapıyor. Güvenle ilgili korkular aşıldı” diyor.
 
Ayda 14 milyon ziyaretçisi olan ve üye sayısı üç milyonu aşan hepsiburada.com’da günde ortalama 20 bin ürün satılıyor. Sitenin açıldığı dönemlerde en çok televizyon, bilgisayar, cep telefonu gibi ürünlere talep olduğunu söyleyen İğneli, bu durumun son iki yıldır değiştiğini anlatıyor: “Artık insanlar çok farklı kategoriler görmek istiyor. hepsiburada.com’da 36 farklı kategoride bisikletten tektaş yüzüğe, tekneden giyime, kozmetikten hırdavata yaklaşık 350 bin ürün var. Son zamanlarda elektronikten sonra dekorasyon ve ev tekstili, kişisel bakım ürünleri, hırdavat gibi yapı malzemelerine, giyime ayakkabı ve çantaya talep fazla. Notebook ve cep telefonu ise satış listesinin en üst sırasında. En çok İstanbul, İzmir ve Ankara’dan satın alınıyor ama Anadolu için de internet alışverişi çok önemli. Çünkü her markayı Anadolu’nun değişik bölgelerinde bulma imkanı yok.”
 
En kolayı traktör satmak
 
ALIŞVERİŞ kadınların vazgeçilmezi olarak düşünülür ama hepsiburada.com’dan daha çok erkekler alışveriş yapıyor. Genel Müdür Aytuğ İğneli son yıllarda gençlerin de online alışverişe talep gösterdiğini söylüyor: “25-35 yaş arasındakiler en çok alışveriş yapanlar. Kadınlar genellikle çocukları için alışveriş yapıyor. Kendileri için de giyim, ayakkabı, aksesuar alıyor.
 
Cep telefonu ve kontör alışverişinde erkekler hakim. Ayrıca erkekler çok fazla kozmetik ürün desatın alıyor.”
 
Hepsiburada.com’da sıradışı ürünler bulmak mümkün. Traktörden zincirli ağaç kesme makinesine, tekneden motora, tek taş yüzüğe, baltaya kadar her türlü ürünün olduğunu söyleyen İğneli bunları satmanın çok kolay olduğunu anlatıyor: “Traktörü çiftçiler satın alıyor.
 
Fiyat aralığımız çok geniş. 1 TL’ye kalem alan da var 15-20 bin TL’ye tekne satın alan da...”
 
Ücretsiz iade  çok tuttu
 
ONLINE alışveriş gelişiyor, her geçen gün bu alanda açılan site sayısı da artıyor. Peki hepsiburada.com’un diğer alışveriş sitelerinden ne farkı var? Çok iyi bir güvenlik sistemiyle çalışmalarının sitelerinin en büyük farkı olduğunu söyleyen hepsiburada.com Genel Müdürü Aytuğ İğneli’ye göre ürün çeşitliliğinin de büyük fark yaşattığını anlatıyor: “İnsanlar aradığı her şeyi bir çatı altında buluyor. Özel günleri mutlaka kampanyalarla taçlandırıyoruz. Mevsimlere özel ürün grupları getiriyoruz. Örneğin yazın herkes zayıflamak istediği için selülit giderici kremler, bakım ürünlerinde kampanya yapıyoruz. Denemesi Bedava adlı bir uygulama başlattık. Ayakkabı, çanta, kıyafet alışverişlerinde istediğiniz sayıda ürün satın alıp evinize getirtiyorsunuz. Bunları evinizin konforunda deneyip sevdiklerinize danışıyorsunuz. Ardından beğenmediklerinizi ücretsiz kargoyla iade edebiliyorsunuz. Ürünlerin parası da size geri ödeniyor. Bu sistem özellikle kadınlar tarafından çok sevildi.”
 
stargazete