Aydınpost Haber Merkezi'ne ulaşan istihbarata göre Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Alkanlı'nın istifa ettiği kesinleşti. 
29 Mart yerel seçimlerinde CHP'den kontenjan aday olarak belediye meclisine seçilen ve Başkan Özlem Çerçioğlu'nun Belediye Başkan Yardımcılığını yapan Uğur Alkanlı'nın istifa kararı aldığını bu sabah okuyucularımıza duyurmuştuk. 
Belediyedeki odasını toparladığı ve tüm eşyalarını aldığı bilgisine ulaşılan Uğur Alkanlı'ya ise telefonlarının kapalı durumda olması sebebiyle de ulaşılamadı.

İŞTE UĞUR ALKANLI'NIN İSTİFA METNİ

AYDIN BELEDİYE BAŞKANLIĞINA,

10.04.2009 tarihinde başlamış olduğum Aydın Belediye Başkan Yardımcılığı görevimden, 15.02.2011 tarihi itibariyle gördüğüm lüzum üzerine ayrılıyorum.

 Gereğini bilgilerinize arz ederim.14.02.2011

Saygılarımla,

Uğur ALKANLI

Aydın Belediye Bşk.Yrd.

İŞTE UĞUR ALKANLI'NIN AÇIKLAMASI...

10.04.2009 Tarihinde başlamış olduğum Aydın Belediye Başkan Yardımcılığı görevimden, 15.02.2011 tarihi itibariyle gördüğüm lüzum üzerine ayrılmış bulunmaktayım.

Yaklaşık 2 yıl süren görevim sırasında beraber çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma, gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkürü bir borç biliyorum.

Bundan sonraki yaşantılarını aileleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu geçirmelerini dilerim. Güzel Aydınımız sizlerin emek ve alın terleri ile daha da güzel olacaktır.

Yine iki yıl süresince kendilerini tanımaktan ve birlikte çalışmaktan büyük onur duyduğum Sayın Valimiz Hüseyin Avni ÇOŞ ve onun şahsında tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdür ve çalışanlarına, bu şehre birlikte katkı sunmak üzere şahsıma göstermiş oldukları destek ve yakın ilgi için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Daire müdürlerimiz içerisinde parantez açarak belirtmek istediğim Belediye Başkanlığını devraldığımız dönem itibariyle Emniyet Müdür vekili olarak görev yapmakta olan ve halen ilimizde Emniyet Müdür yardımcısı olarak görevine devam eden Sayın Mehmet Kılıç "a ve onun şahsında tüm emniyet mensuplarına teşekkür etmeyi görev sayarım. Her zaman yanımızda oldular ve her zaman yorulmadan, yılmadan polis teşkilatımızın gücünü ve sıcaklığını bize hissettirdiler.

Yine göreve başladığım süre içerisinde bu güzel Aydın için her türlü güç şartlar altında hizmet etme mücadelesi veren değerli muhtarlarımıza,şahsıma verdikleri destek için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.hepsine başarılar ve sağlıklar diliyorum.

Tedaş Elektriğin dağıtım firması olan Aydem A.Ş ye Türk Telekom A.Ş ye ve Aydın Gaz A.Ş ye çok değerli müdürleri ve personeline,Esnaf Odaları Başkanımıza ve tüm kurullarına, Aydın Ticaret Odası Başkanımıza ve tüm kurullarına, Aydın Sanayi Odası,Aydın Ticaret Borsası, Şöförler odası ve 133 nolu şehir içi kooperatifine şahsımla kurdukları yakın ve samimi ilişkiden dolayı ayrı ayrı teşekkür etmek isterim. Sizlerin sayesinde her daim bu şehre ve bu şehrin güzel insanlarına hep birlikte güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum.

Teşekkür etmek için sona sakladığım Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarım ve CHP- MHP – AKP ve DP mensubu meclis üyesi arkadaşlarım ve değerli Belediye Başkanım, Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığım sürece her daim yanımda oldunuz. Destek verdiniz, Halkımıza hizmet etme noktasında yol gösterip yardımcı olduğunuz ve beni yüreklendirdiğiniz için sizlere ne kadar teşekkür etsem azdır.

Hayatım boyunca hiçbir makam ve hiçbir koltuğa yapışıp kalmadım. Makamların ve mevkilerin herkes için geçici olduğunu bilen biri olarak “önemli olanın kubbede hoş bir seda bırakmak olduğunu bilmektir.” Beni bu göreve davet etme teveccühünde bulunan Sayın Belediye Başkanıma sonsuz teşekkür ediyorum. Belediye Başkan Yardımcısı olarak Sayın Başkanıma ve 47 senedir yaşadığım bu şehre daha fazla ve daha kaliteli hizmet edemeyeceğime inandığım için ayrılma kararı aldım.

Yüce meclisimizin içerisinde riyaset makamı tarafından gerek görülmesi halinde Belediye Başkan yardımcılığını yapacak yeterlilikte 30 meclis üyesi arkadaşımın bulunuyor olmasını bilmek başkan yardımcılığını bırakmamı kolaylaştırmıştır. Bundan sonra siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımla beraber 30 Mart 2014 tarihine kadar, CHP meclis üyesi olarak bu şehrin hizmetkârı olmaya devam edeceğim.

Değerli meclis üyesi arkadaşlarımın hoş görüsüne sığınarak bir parantezi de aynı zamanlarda Başkan yardımcısı olarak göreve başladığımız Başkan Yardımcımız Sayın Kamil Kaya için açmak istiyorum. Sayın Kaya ile zor bir süreçte adeta kader arkadaşlığı yaptık. Karşılıklı olarak sürekli istişare içerisinde bulunduk. Hukuk bilgisini büyük bir hoşgörü ile paylaştığı için, şahsıma karşı her zaman saygı ve sevgi içerisinde bulunduğu için kendisine yürekten teşekkürü bir borç biliyorum. Başkan yardımcısı olarak görev yapmanın zorluğunu bilen biri olarak değerli kardeşim Kamil Kaya" ya bu zor görevi sırasında talep ettiği her zaman yardıma hazır olduğumu tekrar ediyorum.

Son olarak Aydın Halkına Hizmet yoluna Sayın Başkanımızın önderliğinde beraber çıktığımız ve kendisini yaklaşık 30 yıldır tanıdığım seçim süresince büyük desteğini gördüğüm ve özel Kalem Müdürü olarak çalıştığı süre içerisinde büyük bir gayret ve çabasına tanıklık ettiğim Sayın İbrahim Gürdal"a teşekkür ederim.

Yine yaklaşık 30 yıldır tanıdığım ve aynı zamanda mahalle arkadaşım olan Belediye sporun başında büyük bir özveri ile çalıştığına tanıklık ettiğim, ve hepimizden fazla CHP olduğunu bildiğim ama seçimler sırasında büyük bir özveri ile hiçbir siyasi kimlik talebinde bulunmayışını takdir edip “kemerli” duruşu olarak gördüğüm hiçbir dedikodu ve siyasi entrikanın içinde bulunmadan bizzat şahsıma göstermiş olduğu samimiyet ve saygıdan dolayı Sayın Süha Bayırlı ya da yürekten teşekkür ederim.

Ve kendisini abi olarak gördüğümüz seçim süresince insanüstü gayretini büyük bir hayranlıkla izlediğim maddi ve manevi olarak her şeyiyle bu seçime kendini adamış meclis içerisinde hep yapıcı ve yatıştırıcı olmuş Sayın Meclis Başkan Vekilimiz Ahmet Gümüş e teşekkür etmeyi bir borcun ötesinde vazife olarak gördüğümü belirtmek isterim.  Her türlü maddi desteği neredeyse tek başına üstlenerek ve yönetimindeki bir birinden değerli arkadaşları ile herkesin sevdası AYDIN SPOR 1923 ü ŞAMPİYON yapacağından hiç kuşku duymuyor şampiyonluk yolunda maddi olarak olmasa da manevi olarak Aydın spor 1923 ün hizmetinde olduğumu bilmeni isterim sevgili Gümüş.

Siz değerli Basın emekçisi dostlarım. İlk defa bulunduğum kamu hizmetinden ayrılık benim adıma biraz hüzünlü ama bir o kadar gururla dolu. Bu şehrin sokaklarında senelerce simit satarak dolaşmış biri olarak, sadece üniversite yıllarında bu şehirle arasına ayrılık girmiş biri olarak, Bu cennet vatanın Ardahan – Damal"ından Edirne sine kadar her köşesine iline ilçesine köyüne kadar gitmiş biri olarak, büyük tarihçi Heredot"un “ En güzel gökyüzünün altındaki, en güzel yeryüzü “ olarak tanımlanmasına yürekten katıldığım,  cennet İçinde cennetten bir köşe olan bu şehre hizmet etmenin mutluluğu ve onurunu da yaşıyorum.    

Sevgili Basın emekçisi dostlarım yağmur, soğuk , sıcak demeden doğru ve tarafsız olarak görevinizi yapmanın  tanıklığını yapmış biri olarak 2 yıl boyunca zaman zaman sütunlarınıza taşıdığınız da eleştirirken bile nezaket dışına çıkmadığınız ve hiçbir zaman gülümsemenizi eksik etmediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar dileyerek her şeyin en iyisine ve güzeline layık Aydın halkına sevgi ve saygılarımı yine sizlerin aracılığı ile sunuyorum. 16.02.2011

Saygılarımla,                 

Uğur ALKANLI

Cumhuriyet Halk Partisi

Belediye Meclis Üyesi