MHP lideri Devlet Bahçeli, 2010 yılının son grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:
CEMEVİNE SALDIRI

Terör örgütü yandaşları Başakşehir"de bulunan cemevine saldırmaları üzücüdür. Kapıdaki Türk Bayrağı"nı tahrik unsuru sayarak taş ve sopalarla içerideki kardeşlerimiz hedef alınmıştır.

Bölücülerin artık her milli değerden tahrik olmaları üzerine AKP hükümeti şapkasını önüne koyup düşünmelidir. Saldırganların bir an önce yakalanarak adalet önüne çıkarılmasını bekliyorum.

İLERİ DEMOKRASİ FIRTINASI
Türkiye ileri demokrasi fırtınasına böyle bir atmosferde tutulmuştur. Saklı kalmış kinlerini kusmak isteyen kim varsa hızla mesafe almaya başlamıştır. Dağdaki cani AKP ile birlikte umutlanmıştır

Terörist ele başısı Erdoğan"ın hükümetinde huzura ermiştir, devlet teröre boyun eğmiştir. AKP hükümeti İmralı sahillerine beyaz bayrakla çıkarak milletimizin haysiyetini iki paralık etmiştir.

Egemenlik haklarına sahip Türk milleti kendi cezaevinde yatan bir mahkumun tehditlerine maruz kalmış ancak hükümet her defasında topu devlete atmıştır

KİM ŞEREFLİ KİM DEĞİL ORTAYA ÇIKTI
Biz görüşmeleri açıklayınca Başbakan bizi şerefsizlikle suçladı. Ancak bugün kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğu ortaya çıktı. Hiçbir mazeret ve gerekçe hükümetin teröre kol kanat gerdiğini kapatamaz.

ÇİRKEFLİĞİN ADI DİK DURUŞ OLDU
Yeni anayasa vaatleriyle bölücülüğe umut verilmiştir. Bugün vatanımızın bir bölümü özerklik zırvalarına konu oluyorsa bunun tek sorumlusu AKP hükümetidir. AKP ile birlikte çirkefliğin adı dik duruş, sırnaşmanın adı ezberleri bozmak olmuştur.

BEŞİR ATALAY'A YANIT

AKP'nin sözde demokratik açılımı iflas etmiştir. MHP kandan, karışıklıktan ve kavgadan beslenen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman düşmemiştir. Bize gıybette bulunanlar müfteridir. Bizim ekmeğimiz de suyumuz da Türk'tür , Türkçe'dir. PKK açılımının koordinatörlüğünü yapan bu şahsın Yüce Divan'a gitmesi artık kaçınılmazdır ve bu bize nasip olacaktır.

AMELİYATI ERDOĞAN YAPTI
Bugün Türkiye"yi geren hıyanetin cesaretlendiricisi AKP"dir, projenin mimarı ABD"dir, taşeronu Kandil"dedir, uygulayıcısı Recep Tayip Erdoğan"dır.

""Türkiye"yi ameliyat yaptırmam"" diyen Erdoğan eline neşteri almış Türk"e dair ne varsa kesmiş ve kanatmıştır. Bundan zerre kadar rahatsızlık duymamıştır. Türkiye bugün bölücülük çıkmazına aşama aşama getirilmiştir.


KÜRT DEĞİL TERÖR SORUNU VAR

2005 Ağustos"ta Erdoğan Diyarbakır"da Kürt sorununu demokratikleşme sorunu olarak gördüğünü söylüyor. Bugün de Erdoğan ""Kürt sorununu savunuyorum ve savunmaya devam edeceğim"" demiştir

Gül de aynı şeyleri söylemiştir.


Bu değerlendirme hataları Türkiye"de bölücülüğün ateşini yükseltmiştir. Türkiye"de Kürt sorunu değil terör ve bölücülük sorunu vardır.


ERDOĞAN KURULMUŞ PLAK GİBİ SAYIYOR
22 Temmuz 2009"da açılışı yapılan 1 Ağustos 2009"da Polis Akademisi"nde faaliyete geçen projenin ardından çirkin bir koalisyon vardır. AKP hükümetinin dışardan ısmarlama ile yürüttüğü açılım projesinin Kürt sorununa indirgenesi ayıptır.


Erdoğan"ın alt kimlikleri kurulmuş plak gibi sayıp, ardından Kürt sorununu dile getirmesi çelişkidir. Sabah kalkarken başka, akşam yatarken başka konuşan Erdoğan"ın çelişkileri manidardır. Türkçe dışındaki bir dilin öğrenilmesi için kurslar açan Erdoğan"dır.


Türkçe"nin dışındaki dillerin yayılması ve kamusal alana çıkması konusundaki çabaları görünmektedir

Milli devlet anlayışımızı arkadan hançerleyen hükümetin ismi AKP olmuştur.


SEN BUGÜN BAŞBAKAN OLMAZDIN
26 Aralık 2010 tarihli konuşmasında da acı bir kıyaslama yapmıştır. Kürtçülüğe karşı olduğu kadar Türkçülüğe karşı olduğunu söyleyen Erdoğan"a hatırlatırım: Karşı olduğun Türkçülük kan dökmek için dağlara çıkmamıştır. Zaten farklı bir durum olsaydı sen bugün Başbakan olmazdın

Sen Türkçülüğün esaslarını yazan Ziya Gökalp"in şiirini okuduğun için kısa süreli hapishaneye girdin ve bu mağduriyeti hep kullandın. Aklının bir köşesinde Türklerle Kürtlerin çatışması için niyet mi taşıyorsun. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz.

Türklük sahipsiz değildir, Türk Milleti yalnız değildir. Hiçbir güç Türk milletini kaosa sürükleyemeyecektir. Başbakan Erdoğan"ın çabaları beyhudedir.