Süper Lig'de transfer heyecanı dolu dizgin. 5 Ocak'ta resmen başlayacak olan ara transfer dönemi öncesinde kulüplerin anlaştığı ve sözleşme imzaladığı isimler şöyle:

Avrupa liglerinde ilk yarıların sona ermesiyle transfer heyacanı da yaşanmaya başladı. Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk yarısını istediği yerde bitiremeyen takımlar şimdiden kolları sıvarken, 4 büyükler de kaliteli isimlerle kadrolarını takviye etmek istiyor. 5 Ocak'ta resmen başlayacak olan ara transfer dönemi öncesinde kulüplerin anlaştığı ve sözleşme imzaladığı isimler şöyle:

BATUHAN KARADENİZ (BEŞİKTAŞ >>>>>>>> ESKİŞEHİRSPOR)

1991 yılında doğan ve Beşiktaş altyapısında sergilediği performansla Ertuğrul Sağlam döneminde A takıma çıkan Batuhan Karadeniz, ligin ikinci yarısında Eskişehirspor forması giyecek. Bu sezon 3 maçta toplam 99 dakika sahada kalan Batuhan, bir de gole imzasını atmıştı.

HASAN ÜÇÜNCÜ (TRABZONSPOR >>>>>>>> MKE ANKARAGÜCÜ)

Lig'de ilk yarıyı istediği yerde bitiremeyen Ankaragücü, Trabzonspor'da kadro dışı kalan Hasan Üçüncü'yü 2 yıllığına renklerine bağladı. Futbola Trabzonspor'da başlayan Hasan, kadro dışı kaldığı Bordo-Mavili takımda bu sezon forma şansı bulamadı.

FATY PAPY (INTER STAR >>>>>>> TRABZONSPOR)

1990 yılında doğan genç futbolcu, ön libero mevkiinde görev yapıyor. Burundi Milli Takımı'nda da forma giyen Faty Papy, Burundi Premier Ligi takımlarından İnter Star Bujumbura'dan transfer edildi.

BOJAN ISAILOVIC (FK CUKARICKI >>>>>>>> GENÇLERBİRLİĞİ)

Şilili file bekçisi Nicolas Peric ile yollarını ayıran Gençlerbirliği, Sırbistan Süper Lig takımlarından FK Cukaricki Stankom'un kalecisi Bojan Isailovic'i 2,5 yıllığına renklerine bağladı. 28 yaşındaki kaleci Sırbistan Milli Takımı'nda da görev yapıyor.

ABDULZAHIR EL SAKA (GENÇLERBİRLİĞİ >>>>>>> ESKİŞEHİRSPOR)

Süper Lig tarihinde en uzun süre forma giyen yabancılarından biri olan El Saka, Denizlispor, Konyaspor ve son olarak da Gençlerbirliği'nin ardından artık Eskişehirsporlu... Kırmızı-Siyahlı takımla 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Mısırlı oyuncu, eski takımı Gençlerbirliği'nden, teknik direktör Samet Aybaba ile yaşadığı sorunlardan sonra ayrılmıştı.

MILE JEDINAK (COAST MARİNERS >>>>>>> GENÇLERBİRLİĞİ)

Avustralya'nın Lig-A takımlarından Central Coast Mariners'de forma giyen 24 yaşındaki Mile Jedinak, 3 kez ülkesinin A Milli ve 9 defa da Ümit Milli Takım'da forma giyerken, milli formayla gol kaydedemedi. 2000-2003 yılları arasında oynadığı eski takımı Sydney United'da 28 maçta forma giyen Jedinak, 3 gol kaydetti. Avustralyalı futbolcu 2006 yılından bu yana formasını giydiği Central Coast Mariners Kulübü'nde 42 maça çıkarken 8 kez fileleri havalandırdı.

EMRE ÖZKAN (BEŞİKTAŞ >>>>>>> ESKİŞEHİRSPOR)

1988 doğumlu Emre Özkan, Beşiktaş'ta Jean Tigana döneminde A takıma çıkmış ve 13 Mart 2006'da Samsunspor karşısında ilk kez Siyah-Beyazlı formayı giymişti. 2007-2008 sezonunda Zeytinburnuspor ve Ankaragücü'nde kiralık oynadıktan sonra bu sezon tekrar takıma dönen Emre'yi, ikinci yarıda Eskişehirspor formasıyla izleyeceğiz.

EREN AYDIN (ANKARASPOR >>>>>>> GENÇLERBİRLİĞİ)

Futbola Batman Petrolspor'da başlayan ve sırasıyla Etimesgut Şekerspor, Malatyaspor, Gençlerbirliği ve Ankaraspor formalarını giyen Eren Aydın, eski takımı Gençlerbirliği'ne geri döndü. Orta sahada görev yapan 26 yaşındaki oyuncu Ankaraspor formasıyla bu sezon 4 maçta forma giydi.

DANIEL REZENDE (AMERICA RN >>>>>>> BURSASPOR)

Samet Aybaba ve Güvenç Kurtar'ın ardından Ertuğrul Sağlam'la büyük ölçüde anlaşan Bursaspor, Brezilya Serie B takımlarından América RN'de forma giyen sağ kanat oyuncsu Daniel Rezende'yi renklerine bağlayarak ilk transferini yapmış oldu. Bursaspor'a gelmeden önce kulüp hakkında bilgi topladın mı?'' sorusuna 'Bilgi toplamadım, ama büyük bir camiaya geldiğimi biliyorum. Umarım burada çok mutlu olurum'' diyen Brezilyalı oyuncu daha önce Friburguense, Boavista RJ, Corinthias Alagoas ve America De Natal takımlarının formasını giydi.

PATIYO TAMBWE (LOKEREN >>>>>>> GENÇLERBİRLİĞİ)

Belçika Birinci Lig takımlarından Lokeren'de forma giyen Kongolu forvet, geçen sezon 30 maçta 7 kez fileleri havalandırdı. 24 yaşındaki Patiyo Tambwe'yi 2,5 yıl boyunca Hacettepe formasıyla izleyeceğiz.

WESLEY PINA GONÇALVES (CRICIUMA >>>>>> DENİZLİSPOR)

Brezilya'nın Serie B takımlarından Criciuma'da stoper olarak forma giyen Wesley Pina Gonçalves, daha önce Vasco da Gama, Maccabi Haifa, Corinthians, Estrela da Amadora, Juventude takımlarının formasını giydi. 24 yaşındaki oyuncu, Denizlispor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı.


FANATİK