Hırsızlıkta kilo kullandığı için polisin 'kilolu hırsız' lakabını taktığı Şamhili'nin, camı kırmasıyla cep telefonlarını alıp çıkması arasında 10 saniyelik süre geçtiği, işyerlerinin güvenlik kamerasınca görüntülendi.

Merkez Seyhan İlçesi'nde Ziyapaşa ve Atatürk caddeleri üzerinde bulunan cep telefonu bayisi ve bilgisayar dükkanlarını hedef alan Uğur Şamhili, bugüne kadar az rastlanan yöntem kullanarak seri hırsızlıklar yaptı. Güvenlik kameraları bulunan ve pahalı telefon ile PC tablet bilgisayar satan firmaları hedef alan Şamhili, işyerlerine terazi kilosu ve baltayla camlarını kırarak girdi. Camları terazi kilosuyla kırdığı için polisin 'kilolu hırsız' lakabını taktığı Şamhili, 3 ay içinde 8 ayrı işyerini soydu. Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bulunan aynı işyerini 3'üncü kez soymak isteyince de 9'uncu işinde yakalandı.

ALIP ÇIKMASI 10 SANİYE SÜRDÜ

Hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan çok sayıda kaydı bulunan Uğur Şamhili'nin güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, hızlandırılmış filmleri aratmadı. İşyerinin kamera kayıtlarında vitrinin önüne yürüyerek gelen Uğur Şamhili, önce burnunu cama dayayıp içeriyi süzdü. Ardından da cebinden çıkardığı kiloyu fırlatıp camı kırdı. Camın parçalanmasıyla vitrinden içeri giren zanlı, alarmın çalmasına aldırış etmeden teşhir salonundaki cep telefonlarına yöneldi. Seri bir şekilde telefon ve PC tabletlerin güvenlik kitini koparan Şamhili'nin seri hareket etmesi de dikkatlerden kaçmadı. Şamhili'nin teşhir salonundaki cep telefonlarını toplayıp dışarı çıkması 10 saniye sürdü.

'DELİLİNİZ YOK' DEDİ AMA TUTUKLANDI

Hırsızlık yaparken eldiven kullandığı için parmak izi bırakmayan, kar maskesi taktığı için kamera kayıtlarında eşkali tespit edilemeyen Şamhili, kaçarken bölgeyi kuşatan ekiplerden de üzerindeki çift taraflı montu ters-yüz ederek kurtulduğunu düşünürken Hırsızlık Bürosu ekiplerince yakalandı. Uzun süre izini süren ekiplere yakalanan Uğur Şamhili, 9 ayrı hırsızlık olayının zanlısı olarak ifade vermek zorunda kaldı. Suçlamalardan 7'sini kabul etmeyen Şamhili, güvenlik kameralarında yüzünün göründüğü 2 hırsızlığı kabul etti. Çaldığı telefonları internet üzerinden sipariş yöntemiyle yarı fiyatına yurt dışına sattığı belirlenen Şamhili, ifadesinde "Elinizde hırsızlığı benim yaptığıma dair hiçbir deliliniz yok. Ben yapmadım" diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Hırsızlık Bürosu'ndaki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Uğur Şamhili, nöbetci mahkemece tutuklandı.