Desenli modellerden kaçın

Tek renk ve koyu elbiseler sizi olduğundan daha zayıf gösterir. Bunu yanı sıra aynı rengin farklı tonlarını birlikte kullanabilirsiniz. Bunlar bej, deniz mavisi, mercan ya da teninize en iyi giden renklerde desenleri olan giysilerde olabilir.

Kumaş seçiminde dikkatli olun!

Katı, sert ve vücuda yapışan kumaşlardan uzak durun. En iyi seçim, hafif, yumuşak ve giyildiğinde vücudundan kayan kumaşlardır. Böylelikle hatlarınızı kapatmış olursunuz.

Kıyafeti vücudunuza göre seçin

Geniş omuzlara sahipseniz, kesinlikle vatka yada herhangi bir omuz aparatı kullanmamalısınız. Vücudunuzun üst kısmını daha küçük göstermek için modaya uygun V yakalı elbiseler veya V yakalı üstleri tercih edebilirsiniz. Eğer omuzlarınız dar, basen kısmınız geniş ise; yani armut biçiminde bir vücuda sahipseniz, boynunuzu kalın göstermeyen, dikdörtgen kıyafetleri tercih etmelisiniz. Üst için yuvarlak, oyuk yaka kesimleri, alt için ise düz etek ya da normal kesim pantolonları tercih edebilirsiniz…

Kalça ve basenlerinizi büyüklüğüne göre giyinin

Büyük kalça ve basenleri kamufle etmek için rahat pilili, bel kısmı büzgülü rahat etek ve pantolonları da tercih edebilirsiniz. Düz çizgili, yan cepli ya da cepsiz modeller tercih edebileceğiniz alternatifler arasında yerini alıyor. Basenleri küçük göstermek için ise beli düz yarım ya da dizden hafifçe aşağıda pantolonları tercih etmelisiniz. Basenlerini daha fazla kamufle etmek isteyenlerdenseniz, etek ve pantolon giydikten sonra kalçalarınızı örtecek uzunlukta bluz ya da bluzun üzerine örgü tunikler giyebilirsiniz.

Ayakkabıları es geçmeyin

Zayıf görünüm için sadece kıyafetler yeterli değildir. Bunlarda ayakkabılarında payı çok fazla. Eğer ayakkabılarınız genişse ince şeritli ve düz sandaletler, ufak topuklu ayakkabılar giymemelisiniz. Onların yerine yüksek topuklu ayakkabıları tercih etmelisiniz. Ayak bileğine dolanan ve kare topuklardan uzun durmalısınız. Çünkü bu topuk tercikleri bacakları olduğundan daha kısa ve kilolu gösterir.